Scrambled eggs

de Oana in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2009 | 9024 vizualizari

 

Omleta sau papara sau jumari la tigaie…se poate traduce in mai multe feluri. Modul de preparare este destul de dietetic, iar daca folosim oua de prepelita, cu colesterol zero, atunci este si mai bine. Noi stam foaaarte bine cu colesterolul , asa ca am pregatit si niste costita la teflon si a mers de minune cu ouale zdrentuite!


Ouale pregatite astfel se pot folosi si in reteta chinezesca de orez cu ou (si legume, eventual).

 

INGREDIENTE

  • 12 oua de prepelita
  • 20 g unt moale
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrambled eggs:


Ce beneficii au ouale de prepelita? Contin intregul complex de vitamine A, B, D3, E, plus calciu, zinc, sulf si potasiu. Oul de prepelita revitalizeaza organismul uman de orice varsta, regleaza si imbunatateste activitatea aparatului circulator, a digestiei, amelioreaza respiratia si functia reproductiva, actioneaza pozitiv asupra creierului, asupra sistemului limfatic si al celui imunologic. S-a constatat ca, fata de oul de gaina, cel de prepelita contine de cinci ori mai mult fosfor, de sapte ori si jumatate mai mult fier, de sase ori mai multa vitamina B1 si de cincisprezece ori mai multa vitamina B2.


Haideti sa vedeti si cum am facut omletica. Am pus intr-un castronel 12 oua de prepelita (4 oua de prepelita= 1 ou de gaina). Le-am batut bine si le-am amestecat cu 10 g de unt moale. Am condimenatat cu sare si piper.

Intr-o craticioara cu maner, de inox, am pus 10 g de unt. Am pus craticioara pe foc, iar cand s-a topit untul am adaugat ouale si cu ajutorul unei spatule de lemn, am amestecat continuu, sa nu se lipeasca. Craticioara se tine deasupra flacarii, nu direct pe flacara! Tot cu ajutorul spatulei am sfaramat apoi si bucatile inchegate de ou. Delicios!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Scrambled eggs" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

adry88 1

11.05.2011, 21:11

deyutzky 1

26.06.2011, 00:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de porc

de Ancutsa 5

ieri la 21:20

Cartofi umpluţi cu brânza şi afumătură de casă

de Ancutsa 5

ieri la 21:13

Gem de caise

de Ancutsa 5

ieri la 20:15

RETETA RECOMANDATA
Gustari reci cu oua de prepelita