Scrambled eggs

de Oana in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2009 | 13670 vizualizari

 

Omleta sau papara sau jumari la tigaie…se poate traduce in mai multe feluri. Modul de preparare este destul de dietetic, iar daca folosim oua de prepelita, cu colesterol zero, atunci este si mai bine. Noi stam foaaarte bine cu colesterolul , asa ca am pregatit si niste costita la teflon si a mers de minune cu ouale zdrentuite!


Ouale pregatite astfel se pot folosi si in reteta chinezesca de orez cu ou (si legume, eventual).

 

INGREDIENTE

  • 12 oua de prepelita
  • 20 g unt moale
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrambled eggs:

Ce beneficii au ouale de prepelita? Contin intregul complex de vitamine A, B, D3, E, plus calciu, zinc, sulf si potasiu. Oul de prepelita revitalizeaza organismul uman de orice varsta, regleaza si imbunatateste activitatea aparatului circulator, a digestiei, amelioreaza respiratia si functia reproductiva, actioneaza pozitiv asupra creierului, asupra sistemului limfatic si al celui imunologic. S-a constatat ca, fata de oul de gaina, cel de prepelita contine de cinci ori mai mult fosfor, de sapte ori si jumatate mai mult fier, de sase ori mai multa vitamina B1 si de cincisprezece ori mai multa vitamina B2.

Haideti sa vedeti si cum am facut omletica. Am pus intr-un castronel 12 oua de prepelita (4 oua de prepelita= 1 ou de gaina). Le-am batut bine si le-am amestecat cu 10 g de unt moale. Am condimenatat cu sare si piper.

Intr-o craticioara cu maner, de inox, am pus 10 g de unt. Am pus craticioara pe foc, iar cand s-a topit untul am adaugat ouale si cu ajutorul unei spatule de lemn, am amestecat continuu, sa nu se lipeasca. Craticioara se tine deasupra flacarii, nu direct pe flacara! Tot cu ajutorul spatulei am sfaramat apoi si bucatile inchegate de ou. Delicios!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrambled eggs" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bogaci a la Sanda Marin