Scrumbie la cuptor cu sos de iaurt

de ionix in Peste, 1 Noi 2010 | 6484 vizualizari

 

o portie pentru sotul iubitor de sare si de peste :D

 

INGREDIENTE

  • pentru sosul de iaurt:
  • 3 linguri cu iaurt
  • 3 catei de usturoi
  • o lingura cu ulei de masline
  • putin marar tocat
  • sare
  • pentru scrumbia la cuptor:
  • o scrumbie in saramura
  • piper
  • putin busuioc uscat
  • putin rozmarin
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie la cuptor cu sos de iaurt:

Scrumbia este extrem de sarata, eu am lasat-o asa pt ca sotul mananca sarat... daca nu mancati foarte sarat, e bine s-o lasati la desarat putin...


Se curata bine scrumbia si se aseaza pe o folie de aluminiu. Bagam piper, rozmarin si busuioc in peste iar apoi invelim pestele cu folia de aluminiu.


Punem pe gratarul de la cuptor la foc mic, sub gratar punem o tava plina cu apa. Dupa o ora il scoatem din cuptor, rupem folia de aluminiu la un capat si lasam sa se scurga grasimea din peste. Bagam iar la cuptor, la foc iute, pentru inca 10-15 minute.


Cat timp scrumbia e la cuptor facem sosul.


Preparare sos:


Pisam usturoiul si-l frecam bine cu ulei si putina sare.


Adaugam iaurtul si mararul si omogenizam. Cu acest sos vom servi pestele.


Se serveste alaturi de un vin alb bun.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

este pentru sotii care mananca extrem de sarat :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie la cuptor cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mena29 1

02.11.2010, 22:26

Si eu sunt fan peste

ionix 1

03.11.2010, 16:54

@Rock46hunt... cand o sa vezi poza de prezentare a retetei o sa ramai uimit vinul alb n-a lipsit

@Mena...

MVMih 1

28.03.2011, 15:09

Vis reteta! Eu nu prea am gasit de cumparat scrumbie sarata, e buna si proaspata dar fiind un peste gras...da bine sa stea ceva timp la sare si zvantat. Cum gasesc aplic reteta.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa-crema de ciuperci
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

RETETA RECOMANDATA
Saramura de scrumbie