Scrumbie sarata

de Ksenya in Peste, 24 Mar 2020 | 150 vizualizari

 

Multi ditre voi au cautat si cumparat pe vremuri de la rusi, scrumbie sarata.
Si cum din ce in ce mai rar se gaseste scrumbie sarata de calitate, am gasit de cuviinta sa postez reteta dupa care o prepar eu des.
Sunt multe retete de sarat pestele, insa eu v-o prezint pe cea mai simpla si mai rapida.
Scrumbia sarata este intrebuintata in multe retete printre care renumitele salate "shuba" si "salata cazaceasca 2".
Daca nu gasiti produsul respectiv, apelati cu incredere la reteta de mai jos.

 

INGREDIENTE

  • 2 scrumbii grase
  • 1 litru apa
  • 2 foi dafin
  • 6-8 boabe ienibahar
  • 2 linguri cu varf sare muraturi
  • 1 ingura rasa zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie sarata:

Pestele se curata doar de solzi,se spala si se indeparteaza coada.


Apa se pune la fiert, se adauga sarea si zaharul, amestecam si lasam sa fiarba 2 minute, apoi o dam la o parte pana e racita complet.


Intr -un vas, gen caserola cu capac, asezam pestele, adaugam dafinul si ienibaharul, turnam lichidul racit, inchidem ermetic cu capac si dam la frigider pentru 2 zile.


Dupa 2 zile, intoarcem pestele si-l mai lasam inca 1-2 zile (in functie de cat de sarat vrem sa fie).


Dupa a 3-a si a 4-a zi, pestele este gata de consum. Se curata si se prepara retetele dorite.


Pofta buna!


TIPS-URI

1

Alegeti pestele gras.

2

Daca nu aveti scumbrie, puteti sara hering, dar numai dupa ce l-ati decongelat conform regulilor de decongelare.

3

Puteti adauga si alte arome, piper, ceapa,cuisoare si multe altele, depinde de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Panacris 1

24.03.2020, 21:48

oanapl 1

24.03.2020, 22:55

Rocsi 1

25.03.2020, 20:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine

de Dea_Dea 6

ieri la 23:56

Talmes-balmes

ieri la 19:21

Desert tort din biscuiti, de post

de RODIMUR 7

ieri la 13:57

RETETA RECOMANDATA
Scrumbie cu cartofi taranesti in vas roman