Scrumbie la gratar cu cartofi fondanti

de Bucataras Medi in Peste, 3 Iun 2013 | 4669 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati scrumbie
  • zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru cartofii fondanti
  • 4 cartofi
  • ulei
  • o cana supa de legume
  • unt cat o nuca
  • rosmarin
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie la gratar cu cartofi fondanti:

Se curata pestele,se spala si se lasa la scurs.

In acest timp facem urmatorul amestec: zeama de lamaie, ulei, sare si piper macinat. Nu am trecut cantitatile pentru ca acest amestec fiecare il face dupa propriul gust. Cu acest amestec ungem bine atat la exterior cat si in interior scrumbiile.

Se incinge bine gratarul, dupa care se pun scrumbiile pe el. Lasam sa se faca bine pe o parte dupa care intoarcem pe cealalta parte. Cand scrumbiile sunt bine facute si frumos rumenite se iau de pe gratar. Sa nu va imaginati ca treaba cu gratarul a fost indeletnicirea mea...hihihi...banuiti cine s-a ocupat ,da?

In timp ce George se ocupa cu grataritul eu m-am ocupat de garnitura. Curatam cartofii si ii taiem rondele mai grosute. Ii condimentam cu sare si piper. Punem la incins ulei, adaugam cartofii si lasam sa se rumeneasca circa 3-4 minute la foc mare. Micsoram focul ,adaugam cateva fire de rozmarin si untul, intoarcem cartofii si lasam sa se rumeneasca si pe cealalta parte dupa care adaugam supa de legume fierbinte .Lasam sa dea in clocot dupa care dam la cuptor pentru circa 15 minute. Cartofii trebuie sa fie rumeniti la suprafata iar in interior cremosi.

Lichidul ramas poate fi folosit ulterior la prepararea diferitelor sosuri.

Se serveste scrumbia calda (peste care aruncam cateva capere) alaturi de cartofii fondanti.

Si nu uitati, merge si un pahar cu vin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie la gratar cu cartofi fondanti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

La Ancuta 1

04.06.2013, 10:36

nu lipsesc de la asa o bunatate

jolygina 1

04.06.2013, 23:19

nilgun 1

26.07.2013, 22:10

wow..scrumbia e delicioasa...e pestele meu preferat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Scrumbie la gratar