Scrumbie marinata (lacherda)

de vero_closca in Peste, 10 Mai 2010 | 32549 vizualizari

 

preferata sotului meu si a mea!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg scrumbie
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 pumn sare grunjoasa
  • 400 ml otet
  • 1 l apa
  • 5 foi de dafin
  • 1 lingura piper boabe
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie marinata (lacherda):

Se curata,se spala si se taie rondele scrumbia(cu cat sunt mai subtiri cu atat se marineaza mai repede).morcovul si ceapa se curata,se spala si se taie rondele si respectiv, pestisori si se pun la fiert in apa amestecata cu otetul si condimentele,plus un varf de cutit de sare. Cand da doua trei clocote se lasa sa se raceasca pana a doua zi.


Scrumbia se pune intr-un vas cu apa rece si se lasa asa pt 30 minute ca sa iasa tot sangele si sa ramana alba.poti schimba apa de 2-3 ori daca vrei.apoi se da cu sare din abundenta si se lasa la frigider pana a doua zi, cand se clateste sub jet papid de apa rece si se lasa sa se scurga bine.se toarna in borcan putina marinata cu legume si se aseaza scrumbia.apoi se completeaza cu marinata.daca e taiata subtire se poate consuma si dupa 24 ore.dar cel mai bine e dupa 3 zile.


Pofta mare!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie marinata (lacherda)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

ANCA 1

11.05.2010, 19:58

suupeeer!!

Bunica 1

13.05.2010, 20:57

Ce bine ca mi-ai adus aminte !Pe vremuri marinam si pentru iarna peste.

ada 1

22.07.2010, 20:38

vai ce bine arata cred si gustul e la fel

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Plachie de peste