Semifreddo cu mascarpone si ciocolata - 1 an alaturi de bucatarasi!

de nadea68 in Dulciuri, 8 Feb 2014 | 14822 vizualizari

 

Zilele astea s-a implinit un an de cand am intrat sa fac parte din marea familie a bucatarasilor....v-am cunoscut numai virtual dar e ca si cum va cunosc de o viata...sper sa va pot cunoaste si in realitate

 

INGREDIENTE

  • 250 g mascarpone
  • 2 oua
  • 80 g zahar +zahar pentru cafea
  • 3 cesti mari de cafea
  • 30 g ciocolata fondant razuita
  • 30 g cacao
  • 400 g biscuiti
  • vanilie
  • ciocolata topita
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semifreddo cu mascarpone si ciocolata - 1 an alaturi de bucatarasi!:

Separam galbenusurile de albusuri.

Batem galbenusurile cu 80 g zahar pana se topeste zaharul.Adaugam vanilia.

Adaugam mascarpone pe care l-am tinut la temperatura camerei.Amestecam.

Batem albusurile spuma la care am adaugat un praf de sare.

Incorporam albusurile la mascarpone si amestecam.

Impartim crema obtinuta in doua castronele.Intr-una adaugam ciocolata rasa sau bucatele iar in alta cacao.Asa incat sa obtinem doua creme una alba si una cu cacao.

Luam o tava de cozonac(a mea avea dimensiuni 18x30)si o acoperim cu hartie de copt.

Facem cafeaua si o indulcim dupa gust.

Punem cafeaua intr-un bol si inmuiem biscuiti rand pe rand.Asezam biscuiti pe pereti si pe fundul tavi.

Varsam crema cu cacao peste biscuiti.Asezam alt rand de biscuiti inmuiati peste crema dupa care varsam si crema alba.Acoperim totul cu restul de biscuiti.

Punem tava la congelator cateva ore ,eu am lasat peste noapte.

La servit se taie bucati si se orneaza cu ciocolata calda sau cacao.

 

TIPS-URI

1

in reteta originala se folosesc piscoturi

2

se poate adauga rom sau alte lichioruri dupa preferinta.

3

cand se scoate din congelator ,daca nu se desprinde de pe tava,se pune tava deasupra focului 1-2 secunde

Daca ti-a placut reteta noastra "Semifreddo cu mascarpone si ciocolata - 1 an alaturi de bucatarasi!" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele (Parjoale) din carne tocata de vita

ieri la 16:43

Paste coquillettes cu mazare si bacon

ieri la 16:30

Desert prajitura Fantezie

de dantes 5

pe 19.01 la 12:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele (Parjoale) din carne tocata de vita

ieri la 16:43

Paste coquillettes cu mazare si bacon

ieri la 16:30

Desert prajitura Fantezie

de dantes 5

pe 19.01 la 12:50

RETETA RECOMANDATA
Desert semifreddo cu orez