Semifreddo cu mascarpone si ciocolata - 1 an alaturi de bucatarasi!

de nadea68 in Dulciuri, 8 Feb 2014 | 10338 vizualizari

 

Zilele astea s-a implinit un an de cand am intrat sa fac parte din marea familie a bucatarasilor....v-am cunoscut numai virtual dar e ca si cum va cunosc de o viata...sper sa va pot cunoaste si in realitate

 

INGREDIENTE

  • 250 g mascarpone
  • 2 oua
  • 80 g zahar +zahar pentru cafea
  • 3 cesti mari de cafea
  • 30 g ciocolata fondant razuita
  • 30 g cacao
  • 400 g biscuiti
  • vanilie
  • ciocolata topita
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semifreddo cu mascarpone si ciocolata - 1 an alaturi de bucatarasi!:

Separam galbenusurile de albusuri.


Batem galbenusurile cu 80 g zahar pana se topeste zaharul.Adaugam vanilia.


Adaugam mascarpone pe care l-am tinut la temperatura camerei.Amestecam.


Batem albusurile spuma la care am adaugat un praf de sare.


Incorporam albusurile la mascarpone si amestecam.


Impartim crema obtinuta in doua castronele.Intr-una adaugam ciocolata rasa sau bucatele iar in alta cacao.Asa incat sa obtinem doua creme una alba si una cu cacao.


Luam o tava de cozonac(a mea avea dimensiuni 18x30)si o acoperim cu hartie de copt.


Facem cafeaua si o indulcim dupa gust.


Punem cafeaua intr-un bol si inmuiem biscuiti rand pe rand.Asezam biscuiti pe pereti si pe fundul tavi.


Varsam crema cu cacao peste biscuiti.Asezam alt rand de biscuiti inmuiati peste crema dupa care varsam si crema alba.Acoperim totul cu restul de biscuiti.


Punem tava la congelator cateva ore ,eu am lasat peste noapte.


La servit se taie bucati si se orneaza cu ciocolata calda sau cacao.


 

TIPS-URI

1

in reteta originala se folosesc piscoturi

2

se poate adauga rom sau alte lichioruri dupa preferinta.

3

cand se scoate din congelator ,daca nu se desprinde de pe tava,se pune tava deasupra focului 1-2 secunde

Daca ti-a placut reteta noastra "Semifreddo cu mascarpone si ciocolata - 1 an alaturi de bucatarasi!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (58)

nadea68 1

10.02.2014, 18:28

Multumesc din inima

nilgun 1

22.02.2014, 15:35

ffff bun

nadea68 1

22.02.2014, 19:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Semifreddo cu iaurt si ciocolata