Semifreddo cu mascarpone si ciocolata - 1 an alaturi de bucatarasi!

de nadea68 in Dulciuri, 8 Feb 2014 | 17626 vizualizari

 

Zilele astea s-a implinit un an de cand am intrat sa fac parte din marea familie a bucatarasilor....v-am cunoscut numai virtual dar e ca si cum va cunosc de o viata...sper sa va pot cunoaste si in realitate

 

INGREDIENTE

  • 250 g mascarpone
  • 2 oua
  • 80 g zahar +zahar pentru cafea
  • 3 cesti mari de cafea
  • 30 g ciocolata fondant razuita
  • 30 g cacao
  • 400 g biscuiti
  • vanilie
  • ciocolata topita
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semifreddo cu mascarpone si ciocolata - 1 an alaturi de bucatarasi!:

Separam galbenusurile de albusuri.

Batem galbenusurile cu 80 g zahar pana se topeste zaharul.Adaugam vanilia.

Adaugam mascarpone pe care l-am tinut la temperatura camerei.Amestecam.

Batem albusurile spuma la care am adaugat un praf de sare.

Incorporam albusurile la mascarpone si amestecam.

Impartim crema obtinuta in doua castronele.Intr-una adaugam ciocolata rasa sau bucatele iar in alta cacao.Asa incat sa obtinem doua creme una alba si una cu cacao.

Luam o tava de cozonac(a mea avea dimensiuni 18x30)si o acoperim cu hartie de copt.

Facem cafeaua si o indulcim dupa gust.

Punem cafeaua intr-un bol si inmuiem biscuiti rand pe rand.Asezam biscuiti pe pereti si pe fundul tavi.

Varsam crema cu cacao peste biscuiti.Asezam alt rand de biscuiti inmuiati peste crema dupa care varsam si crema alba.Acoperim totul cu restul de biscuiti.

Punem tava la congelator cateva ore ,eu am lasat peste noapte.

La servit se taie bucati si se orneaza cu ciocolata calda sau cacao.

 

TIPS-URI

1

in reteta originala se folosesc piscoturi

2

se poate adauga rom sau alte lichioruri dupa preferinta.

3

cand se scoate din congelator ,daca nu se desprinde de pe tava,se pune tava deasupra focului 1-2 secunde

Daca ti-a placut reteta noastra "Semifreddo cu mascarpone si ciocolata - 1 an alaturi de bucatarasi!" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros

ieri la 15:02

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 14:32

Paste cu legume de vara - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

ieri la 10:23

Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida

pe 18.07 la 16:43

Galuste de cartofi cu prune - Reteta traditionala romaneasca

pe 18.07 la 16:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata italiana semifreddo