Semifredo dupa o reteta a Nigellei

de papabundetot in Dulciuri, 8 Sep 2013 | 2043 vizualizari

 

Desi vara aproape e gata,parca o inghetata tot mai merge asa cat inca temperaturile de afara ne mai ajuta.Vara asta cred ca am facut mai mult ca niciodata cantitati impresionante de inghetata in casa,in diverse forme si feluri,cu denumiri variate dar..pana la urma tot inghetata este indiferent ce denumire pompoasa are.Aceasta reteta am vazut-o in una din emisiunile Nigellei Lawson,nu sunt o mare fana a ei insa,o mai urmaresc asa din cand in cand…de data aceasta bine am facut pentru ca datorita ei am facut cea mai fina inghetata de pana acum :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 200 ml miere de albine
  • 2 oua intregi
  • 8 galbenusuri
  • 400 ml frisca lichida esenta vanilie,
  • esenta cafea
  • coaja rasa de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semifredo dupa o reteta a Nigellei:

Mierea cu ouale si galbenusurile se pun intr-un vas metalic si apoi la bain marie,unde se amesteca continuu pana obtinem o crema de consistenta grosuta care face bule deasupra,atunci este gata.Eu am adaugat suplimentar retetei originale 2 esente pentru ca nu mi-a placut gustul cremei,asa ca am incercat sa o fac pe gustul meu.Dupa ce crema s-a racit,am amestecat-o cu 400 ml frisca lichida batuta bine,am mai pus o mana de alune padure zdrobite si am dat la congelator pana a 2-a zi.


Eu o inghetata mai fina decat asta nu am mancat inca! Nu face deloc ace de gheata si nu trebuie deloc amestecata pana cand se intareste de tot ca si la alte retete unde odata la o ora scoateam vasul din congelator si amestecam sa nu se formeze acele,aici nu e nevoie….e reteta perfecta de inghetata!


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Semifredo dupa o reteta a Nigellei" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

RuxyRux 1

08.09.2013, 22:19

Cred ca e grozava!

diaconta 1

08.09.2013, 22:58

Merge la fix

papabundetot 1

09.09.2013, 09:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti cu inghetata de cafea