Semiluna cu nuca

de Bia27 in Prajituri, 13 Mar 2013 | 10069 vizualizari

 

Aceasta delicioasa prajitura am preluat-o de pe blogul Irinei si am ,,executat-o,, cu cateva modificari.Rezultatul a fost unul nemaipomenit de aromat si fin,tocmai pe placul ,,soriceilor,, mei :))!!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 170 g faina
  • 200g zahar
  • 100 ml ulei
  • 150 g nuci macinate
  • 50 g nuca cocos
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta rom
  • coaja rasa de portocala
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semiluna cu nuca:

Se mixeaza ouale bine cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.Treptat adaugam zaharul,mixam bine pt a se topi ,dupa care punem uleiul,zaharul vanilinat, esenta de rom si coaja de portocala rasa.Incorporam faina,in care am pus si praful de copt si jumatate din cantitatea de nuci si nuca de cocos.Punem compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina,presaram deasupra nuca si nuca de cocos ramasa,dupa care dam la cuptor la 180 grade pt aprox 30 min, facem testul scobitorii.Dupa ce s-a copt ,o lasam putin sa se racoreasca si ne punem sa decupam semilunele.E delicioasa!


Pofta buna!!:)

 

TIPS-URI

1

Daca doriti puteti scoate nuca de cocos,eu am pus-o pt fiica mea mai mare,care e fan nuca de cocos si normal,a trebui sa ajute si ea cumva!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Semiluna cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

14.03.2013, 15:10

Bia27 1

14.03.2013, 17:52

nilgun 1

24.11.2013, 10:22

yummmyyy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Rotite cu nuca si marmelada