Semilune

de Michelle in Prajituri, 11 Dec 2009 | 12546 vizualizari

 

am deschis caietul meu de retete...si am dat peste aceasta super prajitura...trebuie facuta neaparat de sarbatori...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 lg apa,
  • 12 lg zahar
  • 10 lg faina
  • 2 lg cacao
  • praf de copt
  • Crema:
  • 800 ml lapte
  • 6 lg zahar
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 250 gr unt
  • nuca de cocos

 

Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semilune:

Facem crema: se fierbe laptele cu zaharul se adauga budinca,iar cand se raceste se adauga untul.


Blatul: Se separa oualele, galbenusurile impreuna cu zaharul se omogenizeaza, iar albusurile se bat spuma cu apa.


Se unesc cele doua compozitii, se adauga faina , praful de copt si cacao.


Se da la cuptor, iar ca sa ne dam seama ca e gata facem testul cu scobitoarea (se inteapa cu scobitoarea, iar daca aceasta iese curata, inseamna ca e gata)


Dupa ce se coace si se raceste se taie in forma de semiluna,cu ajutorul unui pahar.


Semiluna se taie pe din doua, se unge cu crema pe dinauntru si roata pe dinafara,iar apoi se dau marginile unse cu crema prin nuca de cocos...


Daca ti-a placut reteta noastra "Semilune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Michelle 1

13.12.2009, 15:55

draga mde care cele doua compoziti?
tava de la cuptor,

Rodie 1

09.10.2010, 15:56

multumesc Michelle, foarte bun3!

elena1988 1

02.02.2011, 16:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

10388 puncte

lucy2002

5249 puncte

Rocsi

4792 puncte

Constelatialeu

4163 puncte

- Andreea -

3801 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pandișpan cu nucă, glazurat cu ciocolată

de RODIMUR 7

ieri la 21:10

Prajitura cu migdale si crema de lapte cu ciocolata alba

ieri la 21:06

Prăjitură Anton

de Ancutsa 6

ieri la 19:38

RETETA RECOMANDATA
Cosulete cu mure si crema de vanilie