Semilune

de Michelle in Prajituri, 11 Dec 2009 | 11966 vizualizari

 

am deschis caietul meu de retete...si am dat peste aceasta super prajitura...trebuie facuta neaparat de sarbatori...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 lg apa,
  • 12 lg zahar
  • 10 lg faina
  • 2 lg cacao
  • praf de copt
  • Crema:
  • 800 ml lapte
  • 6 lg zahar
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 250 gr unt
  • nuca de cocos

 

Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semilune:

Facem crema: se fierbe laptele cu zaharul se adauga budinca,iar cand se raceste se adauga untul.


Blatul: Se separa oualele, galbenusurile impreuna cu zaharul se omogenizeaza, iar albusurile se bat spuma cu apa.


Se unesc cele doua compozitii, se adauga faina , praful de copt si cacao.


Se da la cuptor, iar ca sa ne dam seama ca e gata facem testul cu scobitoarea (se inteapa cu scobitoarea, iar daca aceasta iese curata, inseamna ca e gata)


Dupa ce se coace si se raceste se taie in forma de semiluna,cu ajutorul unui pahar.


Semiluna se taie pe din doua, se unge cu crema pe dinauntru si roata pe dinafara,iar apoi se dau marginile unse cu crema prin nuca de cocos...


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Semilune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (11)

Michelle 1

13.12.2009, 15:55

draga mde care cele doua compoziti?
tava de la cuptor,

Rodie 1

09.10.2010, 15:56

multumesc Michelle, foarte bun3!

elena1988 1

02.02.2011, 16:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Day and night