Prajitura cu lapte "Joya" si mere

de Bunica in Prajituri, 25 Mar 2013 | 4501 vizualizari

 

O prajitura de post foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 200 ml. lapte Joya
  • 200 ml. ulei
  • 200g. zahar
  • 1 lingurita amoniac alimentar stins cu zeama de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 700-800 g. faina
  • Mere:
  • 2 Kg. mere
  • 200 g. zahar
  • 2 ligurite scortisoara pisata
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lapte "Joya" si mere:

Merele se spala si se rad pe razatoarea mare.

Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana se inmoaie.

Le lasam intr-o strecuratoare  sa se scurga zeama care a mai ramas.

Dupa ce s-au scurs,punem scortisoara si vanilie amestecand bine pentru omogenizare.

Foile:

Se amesteca laptele,uleiul,zaharul,amoniacul cu faina.

Intai puneam cam 600 g faina si apoi mai adaugam pentru a obtine un aluat care nu se lipeste de mana la framantat.

Aluatul se imparte in 3 parti.

Fiecare parte se intinde,obtinandu-se o foaie.

Tava de copt(eu am folosit tava dreptunghiulara a aragazului)se tapeteaza cu hartie de copt.

Foaia intinsa uniform se pune pe hartia din tava si se da la cuptorul incins la 175.grade.

Se lasa la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.

La fel se procedeaza si cu celelalte doua foi.

Asamblare: foaie,mere,foaie,mere si ultima data foaie.

Se pundeaza si se taie a doua zi,dupa ce se inmoaie putin.

 

 

TIPS-URI

1

cantitatea de faina poate fi putin mai mare sau mai mica,depinde de marca (eu am folosit faina Castello)

2

laptele de soia se poate inlocui cu apa sau lapte de vaca

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lapte "Joya" si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Aurelia 07_07 1

26.03.2013, 07:46

Irina 1

26.03.2013, 10:13

Eu vreau ursuletul!

Irina 1

26.03.2013, 10:18

Ieri dimineata nici nu a vrut sa se atinga de sandwich, Mati, l-a lasat acasa! Am facut aseara un piept de curcan la cuptor, il testam azi.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post cu foi de zahar ars si crema de gris