Prajitura cu lapte "Joya" si mere

de Bunica in Prajituri, 25 Mar 2013 | 2254 vizualizari

 

O prajitura de post foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 200 ml. lapte Joya
  • 200 ml. ulei
  • 200g. zahar
  • 1 lingurita amoniac alimentar stins cu zeama de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 700-800 g. faina
  • Mere:
  • 2 Kg. mere
  • 200 g. zahar
  • 2 ligurite scortisoara pisata
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lapte "Joya" si mere:

Merele se spala si se rad pe razatoarea mare.


Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana se inmoaie.


Le lasam intr-o strecuratoare sa se scurga zeama care a mai ramas.


Dupa ce s-au scurs,punem scortisoara si vanilie amestecand bine pentru omogenizare.


Foile:


Se amesteca laptele,uleiul,zaharul,amoniacul cu faina.


Intai puneam cam 600 g faina si apoi mai adaugam pentru a obtine un aluat care nu se lipeste de mana la framantat.


Aluatul se imparte in 3 parti.


Fiecare parte se intinde,obtinandu-se o foaie.


Tava de copt(eu am folosit tava dreptunghiulara a aragazului)se tapeteaza cu hartie de copt.


Foaia intinsa uniform se pune pe hartia din tava si se da la cuptorul incins la 175.grade.


Se lasa la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.


La fel se procedeaza si cu celelalte doua foi.


Asamblare: foaie,mere,foaie,mere si ultima data foaie.


Se pundeaza si se taie a doua zi,dupa ce se inmoaie putin.



 

TIPS-URI

1

cantitatea de faina poate fi putin mai mare sau mai mica,depinde de marca (eu am folosit faina Castello)

2

laptele de soia se poate inlocui cu apa sau lapte de vaca

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lapte "Joya" si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Aurelia 07_07 1

26.03.2013, 07:46

Irina 1

26.03.2013, 10:13

Eu vreau ursuletul!

Irina 1

26.03.2013, 10:18

Ieri dimineata nici nu a vrut sa se atinga de sandwich, Mati, l-a lasat acasa! Am facut aseara un piept de curcan la cuptor, il testam azi.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti