Semilune si Cosulete gustoase

de Adele in Pizza, 23 Mar 2014 | 1946 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • faina 1 kg
  • apa 250 ml.
  • drojdie 50 gr.
  • o lingurita de sare (20 gr).
  • 2 linguri de ulei.
  • suc de rosii.
  • 3-4 cartofi.
  • 1 catel de usturoi.
  • cascaval .
  • rozmarin.
  • origano.
  • parmezano ras.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semilune si Cosulete gustoase:

Pregatim un aluat moale obisnuit in care adaugam cele doua linguri de parmezan ras , pe care il lasam la crescut pentru o ora.Dupa care curatam cartofii si ii taiem in felii subtiri ,iar fiecare felie o taiem in doua,punem o tigaie pe foc cu o lingura de ulei si un catel de usturoi ,lasam sa se incalzeasca bine ,fara a arde usturoiul si punem cartofii cu jumate de pahar de apa ,adaugam rozmarinul si alte condimente(dupa gust) . Lasam pe foc pentru 10 -15 minute.Pregatim si sucul de rosii ( intr-o cratita cu 2 linguri de ulei il coacem pentru cateva minute la foc mic ,adaugam si origano).


Pentru ''turtite semiluna '' : luam jumatate din aluat si intindem o foaie ,formam cercuri pe care le umplem cu suc de rosii si cascaval.Inchidem bine fiecare cerc in doua (sub forma de semiluna)si le punem intr-o tava.Se dau la cuptor pentru 30 de minute la 180 °.


Pentru ''cosulete cu cartofi'' : Din aluatul ramas intindem o foaie subtire ,taiem cercuri cu un pahar(forma) .Pregatim formele , le ungem usor si fixam cate un cerc de aluat incercand sa i dam forma unui cosulet.Umplem cu cartofii care s-au racit si peste fiecare punem cate o lingurita de suc de rosi sau chiar o bucatica de rosie.Se dau la cuptor pentru 30 de minute la 180 °

Daca ti-a placut reteta noastra "Semilune si Cosulete gustoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Aurelia 07_07 1

23.03.2014, 14:04

Rocsi 1

23.03.2014, 20:17

Faine!

deyutzky 1

24.03.2014, 09:23

imi plac

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Trufa
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pateuri a la Ela