Serpentelli cu legume si branza elvetiana

de Ela68 in Penne, 25 Mar 2014 | 2024 vizualizari

 

Aceste paste au un gust deosebit, sunt delicioase. Le-am preparat pentru a participa la un concurs si va spun sincer, mi-a parut rau ca n-am facut o cantitate mai mare. Sunt cremoase, aromate si pline de gust. Le recomand din toata inima.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr paste Baneasa serpentelli
  • 2 morcovi mici
  • 1 ceapa
  • 50 gr unt+1 lingura pentru uns forma
  • 6 buc ciuperci medii Champignon
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 4-5 buchetele brocolli
  • 300 ml smantana pentru gatit
  • 150 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 50 gr porumb congelat
  • 150 gr branza elvetiana (ȘVAÍȚER)
  • cateva fire de patrunjel
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Serpentelli cu legume si branza elvetiana:

1. Fierbeti pastele cu sare conform indicatiilor de pe pachet, 

2. Tocati ceapa marunt si puneti-o la calit in unt.Adaugati ciupercile curatate si taiate, ardeiul taiat fideluta, morcovul fasii, porumbul si brocolli rupt in buchetele mici. Cand s-au inmuiat adaugati 200 ml smantana si lasati la fiert pana ce sosul incepe sa se ingroase. Potriviti de sare si piper.

3. Separat, amestecati galbenusurile cu smantana ramasa, adaugati laptele, svaiterul dat pe razatoarea mica ( eu l-am cumparat deja ras ) si patrunjelul tocat marunt.

4. Incalziti cuptorul la 300°C.

5. Ungeti vasul cu unt si turnati pastele amestecate in prealabil cu legumele, apoi turnati deasupra amestecul de ou si smantana si dati la cuptor 20 minute pana se formeaza o crusta aurie.

6. Se servesc fierbinti.

 

TIPS-URI

1

Dimensiune forma : vas cu diametrul 20 cm.

RETETA IN IMAGINI

Serpentelli cu legume si branza elvetiana-0
Serpentelli cu legume si branza elvetiana-1
Serpentelli cu legume si branza elvetiana-2
Serpentelli cu legume si branza elvetiana-3
Serpentelli cu legume si branza elvetiana-4
Serpentelli cu legume si branza elvetiana-5
Serpentelli cu legume si branza elvetiana-6
Serpentelli cu legume si branza elvetiana-7
Serpentelli cu legume si branza elvetiana-8
Serpentelli cu legume si branza elvetiana-9
Serpentelli cu legume si branza elvetiana-10
Serpentelli cu legume si branza elvetiana-11
Serpentelli cu legume si branza elvetiana-12
Serpentelli cu legume si branza elvetiana-13

COMENTARII (19)

MIUTA

MIUTA 1

26.03.2014, 12:45

laura_n

laura_n 1

26.03.2014, 17:55

ce nebunie ai facut, Ela!

Ela68

Ela68 1

26.03.2014, 19:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!