Sfanj (Gogosi marocane)

de Lavinia in Dulciuri, 5 Oct 2013 | 9742 vizualizari

 

Le-am vazut azi dimineata la Jamila si m-au cucerit din start.Multumesc Jamila pentru reteta,sunt foarte usor de facut,pufoase si delicioase :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 500 ml apa calduta
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfanj (Gogosi marocane):

Pune faina intr-un bol incapator si fa o adancitura in mijloc.

Dizolva drojdia in 250 ml apa calduta.

Peste faina pune zaharul,lamaia,esenta de vanilie si drojdia.

Incepe sa framanti aluatul adaugand putin cate putin din restul de apa calduta si praful de sare pana devine un aluat moale care sa curga usor.(eu am avut nevoie de 440 ml de apa)

Framanta bine aluatul pana devine suplu si lucios.

Lasa aluatul la dospit la loc caldut timp de 45 de minute.

Umezeste bine mainile intr-un bol cu apa apoi ia putin din aluat ,da-i o forma rotunda ,fa-i gaura in mijloc si scufunda rapid gogoasa in baie de ulei incins.(vezi foto)

Procedeaza la fel si cu restul de gogosi.

Prajeste gogosile pana se rumenesc frumos pe fiecare parte.

Serveste-le simple,pudrate cu zahar,gem sau ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfanj (Gogosi marocane)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Lavinia 1

06.10.2013, 10:46

Da Multumesc

JamilaCuisine 1

11.10.2013, 00:06

Cu mare drag, Lavinia. Ma bucur ca ai incercat reteta si ca ti-a placut. Intr-adevar sunt foarte pufoase!!!!!

Lavinia 1

11.10.2013, 10:26

Jamila

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gogoşele cu iaurt