Sfincione sicilian

de RuxyRux in Pizza, 27 Ian 2017 | 5524 vizualizari

 

Sfincione este echivalentul sicilian al unei pizza. Sicilienii sustin ca ei prepara aceste gustari delicioase cu mult timp ca pizza sa inceapa sa fie preparata in Italia continentala.
Deci pizza timeeeeeeeeee! Noua ne-a placut mult!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa calduta
  • 30 ml ulei masline extravirgin ( 2 linguri)
  • 350 gr. faina
  • 1 lingurita 1/2 sare
  • 1/2 lingurita zahar granulat
  • 1 plic drojide uscata

Topping:

  • 6 rosii
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura floarea soarelui ( sau tot de masline)
  • 2 cepe tocate
  • 8 masline negre (sau optional)
  • 2 lingurite oregano uscat
  • 6 linguri branza Pecorino razuita( sau cascaval daca nu aveti)
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfincione sicilian:

Se cerne faina intr-un vas larg, se pune drojdia in mijloc, zaharul deasupra, sarea si uleiul pe margine, se toarna apa calduta si se da forma aluatului.

Se cresteaza adanc in forma de cruce si se acopera cu un servet. Se lasa aluatul la loc cald pana creste si isi dubleaza volumul. Aluatul se imparte in 4  bucati, fiecare bucata se intinde intr-un cerc cu dimensiunea de aprox  15 - 18 cm in diametru. Eu le-am intins pe o foaie pergament. Se unge aluatul cu ulei , se pune deasupra o folie si se lasa la crescut la loc cald timp de 10 sau 15 minute, timp in care preincalzim cuptorul la 220 de grade C.

Toppingul se prepara amestecand rosiile tocate cu usturoiul si cu o lingura de ulei de masline, plus putina sare.

Se ridica folia de pe aluat se pune toppingul de rosii, se pune branza( sau cascavalul), deasupra oregano, busuioc, piper (daca doriti ) si se stropeste totul cu ulei de masline( optional).

Se coace pizza siciliana timp de 20 de minute.

O bunatate!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfincione sicilian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

28.01.2017, 11:13

Camy vin si ele cand pot multumesc!

Rocsi 1

28.01.2017, 19:26

Vreau si eu una, ca imi place mult!

RuxyRux 1

29.01.2017, 12:18

Multumesc mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu aluat pufos