Sfincione sicilian

de RuxyRux in Pizza, 27 Ian 2017 | 455 vizualizari

 

Sfincione este echivalentul sicilian al unei pizza. Sicilienii sustin ca ei prepara aceste gustari delicioase cu mult timp ca pizza sa inceapa sa fie preparata in Italia continentala.
Deci pizza timeeeeeeeeee! Noua ne-a placut mult!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa calduta
  • 30 ml ulei masline extravirgin ( 2 linguri)
  • 350 gr. faina
  • 1 lingurita 1/2 sare
  • 1/2 lingurita zahar granulat
  • 1 plic drojide uscata

Topping:

  • 6 rosii
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura floarea soarelui ( sau tot de masline)
  • 2 cepe tocate
  • 8 masline negre (sau optional)
  • 2 lingurite oregano uscat
  • 6 linguri branza Pecorino razuita( sau cascaval daca nu aveti)
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfincione sicilian:

Se cerne faina intr-un vas larg, se pune drojdia in mijloc, zaharul deasupra, sarea si uleiul pe margine, se toarna apa calduta si se da forma aluatului.


Se cresteaza adanc in forma de cruce si se acopera cu un servet. Se lasa aluatul la loc cald pana creste si isi dubleaza volumul. Aluatul se imparte in 4 bucati, fiecare bucata se intinde intr-un cerc cu dimensiunea de aprox 15 - 18 cm in diametru. Eu le-am intins pe o foaie pergament. Se unge aluatul cu ulei , se pune deasupra o folie si se lasa la crescut la loc cald timp de 10 sau 15 minute, timp in care preincalzim cuptorul la 220 de grade C.


Toppingul se prepara amestecand rosiile tocate cu usturoiul si cu o lingura de ulei de masline, plus putina sare.


Se ridica folia de pe aluat se pune toppingul de rosii, se pune branza( sau cascavalul), deasupra oregano, busuioc, piper (daca doriti ) si se stropeste totul cu ulei de masline( optional).


Se coace pizza siciliana timp de 20 de minute.


O bunatate!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sfincione sicilian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

28.01.2017, 11:13

Camy vin si ele cand pot multumesc!

Rocsi 1

28.01.2017, 19:26

Vreau si eu una, ca imi place mult!

RuxyRux 1

29.01.2017, 12:18

Multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Pizza Calzone