Sfintisori

de RuxyRux in Prajituri, 9 Mar 2012 | 10998 vizualizari

 

14 mucenici uriasi, aromati, parfumati, minunat insiropati.....ca in fiecare an...dar parca anul acesta au iesit mai buni ca niciodata...

 

INGREDIENTE

  • 1, 5 kg faina
  • 4 oua
  • 500 gr zahar
  • 600 ml lapte caldut
  • 200 gr unt topit
  • un praf de sare
  • 50 gr drojdie proaspata
  • coaja rasa de portocala( de la 2- 3 portocale)
  • o lingurita extract de vanilie
  • o lingurita cardamon macinat
  • o lingurita turmeric( pentru o culoare minunata)
  • o lingurita esenta de  flori de portocal
  • o lingurita esenta de rom
  • 5 galbenusuri si 50 ml lapte pentru uns
  • Sirop:
  • 200 gr zahar brun
  • 150 gr miere( un borcanel mic) sau dupa gustul fiecaruia
  • 800 ml apa
  • 500 gr nuca( macinata)
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfintisori:

Cernem faina in vasul de framantat. Drojdia o vom lichefia impreuna cu o lingura de zahar si 100 ml lapte apoi o vom turna peste faina. Punem toate ingredientele in vas apoi turnam usor laptele si framantam aluatul in jur de 12 minute.

Rupem bucati de dimensiunea unei mingii de ping-pong si facem  cate doua suluri pe care le impletim, apoi le rasucim in forma de opt.

Asezam sfintisorii in tava de cuptor tapetata cu foaie de copt si ii lasam pana isi dubleaza volumul la loc cald in bucatarie. I-am uns cu galbenusuri amestecate cu lapte.

Ii coacem la 180 grade pentru 25-30 de minute. Mi-au iesit doua tavi.

Intre timp pregatim siropul. Punem apa in ibric si incalzim usor , in ea topim zaharul si o dam deoparte de pe foc.

Adaugam mierea cand e calduta apa cu zahar( maxim 40 grade) si gustam, avand grija sa punem atat cat sa sa ne placa . Vom imparti siropul in doua, cate o parte pentru fiecare tava.

Scoatem sfintisorii din tava de cuptor si ii asezam intr-o tava mare( de email sau Jena). peste ei turnam sirop din belsug. Ii lasam bine sa se insiropeze, ii intoarcem pe ambele parti, ii scoatem si ii punem pe un platou pe care asezam nuca, mai presaram si deasupra dupa gust si dorinta. Procedam si cu cei din a doua tava la fel.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfintisori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (39)

scortisoara 1

06.03.2013, 16:47

mi-ai facut poftaa! arata minunat!

Bucatardinpasiune 1

06.03.2013, 18:48

Nu m-am incumetat pana acum sa-i prepar, dar inca nu-i timpul trecut!

Panacris 1

08.03.2013, 23:25

Super delicioși!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocanita de cartofi noi cu marar si scarita afumata - Reteta savuroasa si satioasa

de laura_n 7

ieri la 17:26

Dulceata de visine - Reteta unui deliciu dulce-acrisor

de Caty 2

ieri la 16:42

Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

ieri la 10:26

Aripioare tavalite in fulgi de porumb - Reteta delicioasa pentru aripioare crocante

pe 06.06 la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

pe 06.06 la 12:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti