Sfintisori

de MotanLaOale in Dulciuri, 10 Mar 2015 | 3896 vizualizari

 

Am mai facut dar mai sofisticati, cu umplutura. Acum am fost solicitat sa-i fac simpli si fara nuca daca se poate. Mofturosii astia. :)))

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 500g faina
  • 2 oua
  • 160ml lapte
  • 25g drojdie
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaje de lamaie
  • un praf de sare
  • SIROP
  • 300ml apa
  • 200g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • PENTRU UNS
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura lapte
  • 3 linguri miere
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfintisori:

Drojdia se pune la crescut cu o lingura de zahar, una de lapte si una de faina, 10-15 minute.

Ouale se bat spuma cu un praf de sare.

Laptele se incalzeste putin sa fie caldut.

Se pune faina intr-un castron, se face un loc in mijloc si se pun toate ingredientele, fara ulei.

Se framanta un aluat nelipicios.

Se adauga si uleiul si se mai framanta 10 minute.

Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut 1,5-2 ore la loc caldut.

Aluatul dospit se framanta de 2-3 ori si se imparte in 8 bucati.(sau mai multe daca vreti sa fie sfintisorii mai mici)

Din fiecare bucata se intinde pe blat un sul de 25-30 cm lungime din care se face sfintisorul prin rasucire in forma de 8.

Se pot face si doua rasuciri dinspre capetele sulului spre centru, sunt frumosi.

Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut 15-20 minute.

Se ung cu galbenus de ou batut cu o lingura de lapte.

Se introduc in cuptorul preancalzit pentru 30-35 minute, pana se rumenesc frumos.

Siropul se face prin fierberea ingredientelor 2-3 minute. La sfarsit adaugam aromele.

Se scoate tava din cuptor, se scoate hartia de copt, se pun sfintisorii la loc in tava si se toarna peste ei siropul.

Se reintroduce in cuptor pentru 5-7 minute pana se absoarbe tot siropul.

Se unge fiecare cu miere si se da prin nuca macinata.

Eu am facut si fara nuca avand mofturosi prin zona.

Pofta Buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfintisori" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldoveneşti