Sfintisori

de MotanLaOale in Dulciuri, 10 Mar 2015 | 3864 vizualizari

 

Am mai facut dar mai sofisticati, cu umplutura. Acum am fost solicitat sa-i fac simpli si fara nuca daca se poate. Mofturosii astia. :)))

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 500g faina
  • 2 oua
  • 160ml lapte
  • 25g drojdie
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaje de lamaie
  • un praf de sare
  • SIROP
  • 300ml apa
  • 200g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • PENTRU UNS
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura lapte
  • 3 linguri miere
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfintisori:

Drojdia se pune la crescut cu o lingura de zahar, una de lapte si una de faina, 10-15 minute.

Ouale se bat spuma cu un praf de sare.

Laptele se incalzeste putin sa fie caldut.

Se pune faina intr-un castron, se face un loc in mijloc si se pun toate ingredientele, fara ulei.

Se framanta un aluat nelipicios.

Se adauga si uleiul si se mai framanta 10 minute.

Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut 1,5-2 ore la loc caldut.

Aluatul dospit se framanta de 2-3 ori si se imparte in 8 bucati.(sau mai multe daca vreti sa fie sfintisorii mai mici)

Din fiecare bucata se intinde pe blat un sul de 25-30 cm lungime din care se face sfintisorul prin rasucire in forma de 8.

Se pot face si doua rasuciri dinspre capetele sulului spre centru, sunt frumosi.

Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut 15-20 minute.

Se ung cu galbenus de ou batut cu o lingura de lapte.

Se introduc in cuptorul preancalzit pentru 30-35 minute, pana se rumenesc frumos.

Siropul se face prin fierberea ingredientelor 2-3 minute. La sfarsit adaugam aromele.

Se scoate tava din cuptor, se scoate hartia de copt, se pun sfintisorii la loc in tava si se toarna peste ei siropul.

Se reintroduce in cuptor pentru 5-7 minute pana se absoarbe tot siropul.

Se unge fiecare cu miere si se da prin nuca macinata.

Eu am facut si fara nuca avand mofturosi prin zona.

Pofta Buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfintisori" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sfintisori moldovenesti