Sfintisori

de MotanLaOale in Dulciuri, 10 Mar 2015 | 900 vizualizari

 

Am mai facut dar mai sofisticati, cu umplutura. Acum am fost solicitat sa-i fac simpli si fara nuca daca se poate. Mofturosii astia. :)))

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 500g faina
  • 2 oua
  • 160ml lapte
  • 25g drojdie
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaje de lamaie
  • un praf de sare
  • SIROP
  • 300ml apa
  • 200g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • PENTRU UNS
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura lapte
  • 3 linguri miere
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfintisori:

Drojdia se pune la crescut cu o lingura de zahar, una de lapte si una de faina, 10-15 minute.


Ouale se bat spuma cu un praf de sare.


Laptele se incalzeste putin sa fie caldut.


Se pune faina intr-un castron, se face un loc in mijloc si se pun toate ingredientele, fara ulei.


Se framanta un aluat nelipicios.


Se adauga si uleiul si se mai framanta 10 minute.


Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut 1,5-2 ore la loc caldut.


Aluatul dospit se framanta de 2-3 ori si se imparte in 8 bucati.(sau mai multe daca vreti sa fie sfintisorii mai mici)


Din fiecare bucata se intinde pe blat un sul de 25-30 cm lungime din care se face sfintisorul prin rasucire in forma de 8.


Se pot face si doua rasuciri dinspre capetele sulului spre centru, sunt frumosi.


Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut 15-20 minute.


Se ung cu galbenus de ou batut cu o lingura de lapte.


Se introduc in cuptorul preancalzit pentru 30-35 minute, pana se rumenesc frumos.


Siropul se face prin fierberea ingredientelor 2-3 minute. La sfarsit adaugam aromele.


Se scoate tava din cuptor, se scoate hartia de copt, se pun sfintisorii la loc in tava si se toarna peste ei siropul.


Se reintroduce in cuptor pentru 5-7 minute pana se absoarbe tot siropul.


Se unge fiecare cu miere si se da prin nuca macinata.


Eu am facut si fara nuca avand mofturosi prin zona.


Pofta Buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sfintisori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

MotanLaOale 1

10.03.2015, 21:43

Multumesc

mirela0911 1

11.03.2015, 13:26

Eu nu fac mofturi, mai ales ca nu am mancat niciodata!

MotanLaOale 1

11.03.2015, 14:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldoveneşti