Sfintisori moldovenesti

de anaiss in Dulciuri, 8 Mar 2012 | 7713 vizualizari

 

La mine in familie este o traditie pastrata de la bunica mea, ca in fiecare an de sarbatoarea Sfintilor patruzeci de mucenici sa facem sfintisori. Anul acesta nu mai sunt acasa langa mama (ea sa-i faca si eu doar sa o ajut) si din aceasta cauza am facut pentru prima data sfintisori singura, fara ajutor dar dupa aceeasi reteta pastrata cu sfintenie de la bunica

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:
  • 1 kg faina de grau
  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 200 g margarina
  • coaja de lamaie si portocala
  • 200 ml lapte (daca mai trebuie mai puneti, eu am pus din ochi)
  • drojdie cat o nuca
  • 1 lingurita sare
  • Pt ornat:
  • 5 linguri pline cu miere de albine
  • nuca macinata
  • zahar
  • 2 oua 
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfintisori moldovenesti:

Se topeste margarina in lapte pe foc mic. Se dizolva drojdia in putin lapte caldut. Se amesteca toate ingredientele pt aluat si se framanta bine pana rezulta un aluat molicel.


Se lasa la crescut 1 ora, la loc caldut si acoperit cu un prosop.


Intre timp intr-un bol se face un amestec din nuca macinata si zahar, iar intr-o craticioara punem pe baie de aburi sa se topeasca mierea de albine.


Dupa ce a ccrescut aluatul, luam cate o bucatica de aluat pe care o modelam ca in pozele de mai jos.


Punem sfintisorii in tava pe hartie de copt, ii ungem cu ou batut si amestecat cu zahar si-i dam la cuptor pana se rumenesc bine. Apoi se scot si asa fierbinti ii inmuiem cu partea de deasupra in mierea topita si apoi ii dam prin nuca si ii asezam pe un platou


Va urez pofta buna!!


PS: ies f pufosi si aromati:)


 

TIPS-URI

1

Din aceste cantitati ne ies aproximativ 3 tavi de aragaz

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfintisori moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Ina 1

09.03.2012, 17:57

oO_ acnA _Oo 1

08.03.2013, 12:13

super am sa fac si eu

anaiss 1

09.03.2013, 14:29

Ma bucur ca-ti plac oO_acnA_Oo. Sunt si f pufosi si gustosi. Azi fac si eu o portie.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti