Shakshouka

de aishaflory in Oaie, 15 Mai 2014 | 2248 vizualizari

 

Aceasta este o shakshouka putin difertia fata de ce ati vazut pana acum pe internet, reteta o stiu de la mama sotului meu, iar ea o stie de la bunica sotului meu.Din cate am inteles acesta ete modul in care se gateste in regiunea orasului Sfax, dar nu numai...

 

INGREDIENTE

  • Kadid (carne si organe de miel uscate la soare si stranse intr-un pachetel)
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 3-4 lg pasta de tomate
  • tebel 1-2 lgt
  • 1 lgt boia
  • naut
  • cartofi
  • sare si piper dupa gust
  • ulei f-soarelui
  • ardei iute (opt)
  • putina menta uscata(opt)
  • 2-3 oua
  • cateva bucatele de dovleac(portocaliu, nu verde opt)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shakshouka:

Cu 1 zi inainte puneti la inmuiat nautul.


Intr-o oala subpresiune se pune uleiul si ceapa taiata marunt si se caleste pana se inmoaie. Se adauga pasta de tomate, usturoiul pisat, tebel, boia si piper se mai lasa pe foc 30 sec amestecand apoi se acopera cu apa.


Se pun 4 buc de carne kadid si nautul si se fierbe subpresiune 20 min


Se ia de pe foc si punti dovleacul si cartofii taiati cubulete , se fierb inca 10-15 min fara capac.Dati focul mic, adaugati ouale , sare si menta acoperiti si mai lasati 5 min sa fiarba

 

TIPS-URI

1

daca aveti naut la conserva nu mai trebuie sa fierbeti sub presiune, carne fiind uscata nu necesita mult timp de gatire( se adauga cu 5 min inainte de a lua mancarea de pe foc)

2

unele ingrediente sunt obtionale, dar pentru un gust mai bun va recomand sa le folositi

3

mie ouale mi se imprastie tot timpul pentru ca fac mai mult sos, dar daca vreti sa nu vi se intample la fel faceti mai putin sos, intr-un vas mai intins

Daca ti-a placut reteta noastra "Shakshouka" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Rocsi 1

15.05.2014, 20:19

Bine ai venit!

aishaflory 1

16.05.2014, 00:09

Multumesc mult

MotanLaOale 1

16.05.2014, 00:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel la tava