Shakshuka - oua in sos de rosii

de Angelina_Elena in Mancaruri de legume, 22 Iun 2013 | 8871 vizualizari

 

SHAKSHUKA - mancare pregatita in Orientul Mijlociu, servita cu paine prajita! Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Maya, careia ii multumesc! Foarte bun a iesit!!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 rosii
  • 2 cepe uscate
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 foaie de dafin
  • 1 varf lingurita boia iute
  • 70 ml apa
  • patrunjel proaspat
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shakshuka - oua in sos de rosii:

Curatam, spalam si tocam marunt ceapa uscata si ceapa verde.

Ardeiul il spalam si il taiem fasii.

Spalam rosiile, le decojim si le taiem cubulete.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa si lasam sa se caleasca.

Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam ardeiul si lasam 5 minute sa se caleasca impreuna.

Apoi adaugam frunza de dafin, sare, piper, boiaua iute si amestecam.

Adaugam rosiile taiate cubulete, apa si lasam sosul sa scada.

Dupa ce sosul a scazut, spargem ouale in tigaie peste sos, presaram putina sare peste ele, acoperim tigaia cu un capac si lasam pana ouale sunt facute (galbenusul trebuie sa ramane moale!!).

Oprim focul, presaram patrunjel proaspat, apoi servim.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Optional se poate adauga la inceput putin chimen.

2

Se mai poate adauga praf de usturoi sau 2-3 catei intregi, care se scot inainte de a pune ouale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Shakshuka - oua in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Shakshuka cu rosii si ceapa