Shaorma cu pui

de mirela0911 in Pui, 27 Noi 2011 | 3534 vizualizari

 

Azi, in timp ce se facea friptura de pui la cuptor, m-a palit o pofta nebuna de shaorma. Ii spun sotului, bineinteles ca e si el de acord si merge la magazin sa cumpere lipii. Ma suna si imi zice ca nu a gasit nicaieri (in nici un magazin de cartier). Asa ca ma apuc de facut lipii. Vine acasa nervos si-mi zice: "Bai, le intreb pe vanzatoare daca au lipii, la care ele imi zic: ce lipici cautati domnu'?" Si uite asa am ajuns sa fac lipii.

 

INGREDIENTE

Pt. lipii:

  • 500g faina alba
  • 1 lgt. sare
  • 1 lgt. zahar
  • 4 lg ulei
  • 10 g drojdie proaspata
  • apa calduta cat cuprinde

Pt. umplutura

  • piept de pui facut la cuptor
  • cartofi prajiti
  • o varza mica
  • 1 ceapa rosie
  • castraveti murati
  • ketchup de casa
  • sos de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma cu pui:

Pt. aluatul de lipii: intr-un bol se pune faina, se amesteca cu sarea si zaharul, drojdia se dizolva in putina apa calduta apoi se toarna peste faina. Se adauga si uleiul si se framanta un aluat potrivit. Apa se pune in functie de cat va cere aluatul. Se lasa in jur de 5-10 minute sa se odihneasca dupa care se imparte in 7 bilute de aceeasi marime (atat mi-au iesit mie). Se intinde fiecare biluta pe masa infainata intr-o foaie subtire dupa care se pune intr-o tigaie la copt dar fara ulei. Se intoarce de pe o parte pe cealalta pana prinde o usoara culoare.


Sosul de usturoi: se curata usturoiul (4-5 catei de usturoi, ai mei au fost foarte mari ca a iesit un sos piscacios de m-a durut mintea) si se piseaza. Se amesteca cu putina sare si 4 lg ulei ca pentru maioneza. La final se adauga 200 g iaurt.


Carnea se taie bucatele mici, varza se taie fideluta, ceapa se taie julien iar castravetii rondele. (aici am avut ajutor, in timp ce eu coceam lipiile sotul se ocupa cu taiatul).


Se ia o lipie si se pune pe ea carnea, cartofii prajiti (tot sotul i-a facut), varza (amestecata cu sare, putin otet, piper si boia), ceapa, castravetii iar deasupra se pune sosul de usturoi si ketchup-ul. Se ruleaza (atat cat se poate) si se serveste cu mare pofta. Si ce bine merge dupa un pahar cu bere sau cola reci. Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

mena29 1

29.11.2011, 13:52

nu ma dau inapoi de la shaorma facuta acasa

mihaelar63 1

01.12.2011, 11:58

E cu lipici adica , reteta aceasta
Mi s-a lipit de pofta

mirela0911 1

01.12.2011, 12:39

Va multumesc tare mult pt. comm si va servesc pe toti, cand o sa mai fac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Shaorma cu piept de pui