Shaorma... cu sănătate! :)

de Rita Ilies in Salate, 12 Feb 2014 | 7669 vizualizari

 

Bineînțeles că nu e o shaorma clasică. Nici măcar una ca cele preparate la shaormeriile din România. :) E vorba de o delicioasă ”shaorma” cu legume, brânză de vaci degresată și piept de pui.
Practic e o salată cu crutoane, servită sub o altă formă. Dar să vă spun ce ingrediente am folosit, nu? :)

 

INGREDIENTE

  • o lipie
  • două frunze de salată verde
  • o mână de baby spanac
  • trei felii dintr-o roșie
  • câteva fâșii de ardei gras
  • două ridichi tăiate felii
  • câteva felii de castraveți proaspeți
  • o ciupercă potrivită sau câteva mai mici
  • o felie de piept de pui
  • sare de Himalaya
  • vegeta
  • OPȚIONAL
  • o linguriță cu semințe de in
  • o jumătate de linguriță cu chimen negru
  •   o linguriță cu semințe de cânepă
  • cremă de brânză degresată, preparată acasă după bunul plac ( eu am pregătit două feluri: una cu ceapă verde și mărar, iar alta cu hrean și usturoi )
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma... cu sănătate! :):

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi am aranjat salata și spanacul deasupra ( eu le-am spălat și le-am dat prin centrifuga pentru verdețuri ). Am continuat cu feliile de castraveți, fâșiile de ardei gras, ciupercile, roșiile iar la final feliile de ridichi.
Nu am uitat de pieptul de pui pe care l-am condimentat cu sare de Hinalaya și vegeta pregătită vara trecută. :) L-am înăbușit în tigaia acoperită. ATENȚIE: fără adaos de grăsime. Legumele care alcătuiesc vegeta s-au hidratat datorită aburului și au dat culoare și un gust deosebit cărnii. Nu recomand vegeta din comerț.

Am îndoit marginea inferioară a lipiei, apoi am rulat-o împreună cu folia de aluminiu. Simplu și rapid. O porție echilibrată de vitamine pentru un a start al zilei excelent.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Puteți înlocui carnea de pui cu pește, iar cu legumele puteți jongla după pofta inimii. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma... cu sănătate! :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Ubulika 1

17.02.2014, 09:46

Mutulica 1

11.05.2016, 22:01

Daca prajesti putin ciuperca , vreau si eu!

Rita Ilies 1

18.05.2016, 17:19

O prăjesc, nicio problemă! ))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata delicioasa si usoara de andive