"Shaorma" gata in 5 minute

de Patricia Iordache in Sandvisuri, 4 Apr 2013 | 19753 vizualizari

 

Este gustarea, aperitivul sau micul dejun preferat de baietelul meu. Este foarte usor de facut si cat de cat sanatos ;)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua de prepelita (sau 2 oua de gaina);
  • o lipie;
  • 1 fir ceapa verde;
  • 1/2 de rosie mare;
  • 2 felii subtiri de bacon;
  • o felie de cascaval;
  • 1 lingura ketch-up facut in casa (sau suc de rosii amestecat cu usturoi pisat si condimente)
  • sare;
  • piper;
  • cimbru uscat;
  • putin ulei de masline (pentru uns tigaia)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Shaorma" gata in 5 minute:

Amestecam ouale cu bacon-ul taiat bucatele mici, apoi adaugam cascavalul taiat si el bucatele mici. Potrivim de sare si piper, punem si cimbru dupa gust.

Punem o tigaie pe foc, ungem toata suprafata cu ulei de masline si turnam amestecul de oua avand grija ca acesta sa se imprastie pe toata suprafata tigaii, in strat subtire, ca o clatita. Lasam 1-2 minute pe o parte, apoi intoarcem pe cealalta parte si mai lasam 1 minut.

Intre timp, ungem lipia cu ketch-up de casa (sau suc de rosii amestecam cu usturoi) si tocam ceapa verde, taiem si rosia dupa bunul plac.

Deasupra lipiei unse cu ketch-up de casa, punem "clatita" din oua. Peste aceasta presaram ceapa verde tocata marunt si rulam strans. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu folositi ketch-up din comert!! Este nesanatos si schimba gustul mancarii.

2

Daca nu aveti nici suc de rosii, mixati in blender pupla unei rosii curatate de coaja si amestecati cu sare, piper si 2 catei de usturoi.

3

Puteti servi aceasta "shaorma" alaturi de un pahar de iaurt sau o bere rece - cand se mai incalzeste putin afara - ;)

Daca ti-a placut reteta noastra ""Shaorma" gata in 5 minute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Silvia74 1

22.08.2013, 18:59

Foarte interesanta reteta. Cu siguranta voi incerca si eu... Multumesc.

babi5 1

05.09.2013, 17:12

Patricia Iordache 1

05.09.2013, 17:36

Dragele mele, ma bucur ca va place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Shaorma de 'casa'