Shepherd Pie/ Plăcinta ciobanului englez

de Panacris in Mancaruri cu carne, 30 Iun 2013 | 12020 vizualizari

 

De când am savurat-o la Gaby, virtual, mi-a rămas gândul la ea. Zilele astea i-a venit rândul, Super savuroasă;)

 

INGREDIENTE

  • carne tocată amestec ( vită+porc) cca. 600 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcov 1 bucată,
  • ardei verde 1 buată,
  • roșii proaspăte 2 bucăți,
  • ulei de măsline.
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • Pentru piure:
  • cartofi albi cca. 1000 g,
  • sare iodată, piper proaspăt măsinat,
  • nucșoară,
  • cașcaval Delaco,
  • unt cca 50 g,
  • smântână cca. 100 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shepherd Pie/ Plăcinta ciobanului englez:

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, în apă cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. După ce s-au fiert se strecoară, se asezonează de sare, piper, nucșoară, unt, cașcaval și smântână, amestecându-se energic, până ce se obține un piure spumos și aromat.


Ceapa, morcovul, ardeiul și roșiile se spală se curăță, apoi se toacă mărunt și se călesc în puțin ulei, apoi se adaugă carnea tocată, amestecându-se ușor până ce se încorporează toate ingredintele, cca. 10 minute la foc mic neacoprit.


Într-un vas tremorezistent, se pune amestecul de carne, peste care se așează artistic piureul aromat. Se dă la copt, în cuptorul preîncălzit cca. 30 de minute la foc mediu.


Se servește ca atare sau acompaniată de salată, specifică sezonului.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Shepherd Pie/ Plăcinta ciobanului englez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

oana1993 1

13.09.2013, 14:31

bun bun

Krystyan Trendy 1

28.11.2013, 11:15

interesanta reteta

Pushaa 1

19.12.2013, 15:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lebar de casa
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga in straturi