Shepherd Pie/ Plăcinta ciobanului englez

de Panacris in Mancaruri cu carne, 30 Iun 2013 | 14157 vizualizari

 

De când am savurat-o la Gaby, virtual, mi-a rămas gândul la ea. Zilele astea i-a venit rândul, Super savuroasă;)

 

INGREDIENTE

  • carne tocată amestec ( vită+porc) cca. 600 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcov 1 bucată,
  • ardei verde 1 buată,
  • roșii proaspăte 2 bucăți,
  • ulei de măsline.
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • Pentru piure:
  • cartofi albi cca. 1000 g,
  • sare iodată, piper proaspăt măsinat,
  • nucșoară,
  • cașcaval Delaco,
  • unt cca 50 g,
  • smântână cca. 100 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shepherd Pie/ Plăcinta ciobanului englez:

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, în apă cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. După ce s-au fiert se strecoară, se asezonează de sare, piper, nucșoară, unt, cașcaval și smântână, amestecându-se energic, până ce se obține un piure spumos și aromat.

Ceapa, morcovul, ardeiul și roșiile se spală se curăță, apoi se toacă mărunt și se călesc în puțin ulei, apoi se adaugă carnea tocată, amestecându-se ușor până ce se încorporează toate ingredintele, cca. 10 minute la foc mic neacoprit.

Într-un vas tremorezistent, se pune amestecul de carne, peste care se așează artistic piureul aromat. Se dă la copt, în cuptorul preîncălzit cca. 30 de minute la foc mediu.

Se servește ca atare sau acompaniată de salată, specifică sezonului.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Shepherd Pie/ Plăcinta ciobanului englez" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert banana coffee brownie

ieri la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

ieri la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

ieri la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Rulada din carne tocata umpluta