Shepherd Pie/ Plăcinta ciobanului englez

de Panacris in Mancaruri cu carne, 30 Iun 2013 | 16892 vizualizari

 

De când am savurat-o la Gaby, virtual, mi-a rămas gândul la ea. Zilele astea i-a venit rândul, Super savuroasă;)

 

INGREDIENTE

  • carne tocată amestec ( vită+porc) cca. 600 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcov 1 bucată,
  • ardei verde 1 buată,
  • roșii proaspăte 2 bucăți,
  • ulei de măsline.
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • Pentru piure:
  • cartofi albi cca. 1000 g,
  • sare iodată, piper proaspăt măsinat,
  • nucșoară,
  • cașcaval Delaco,
  • unt cca 50 g,
  • smântână cca. 100 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shepherd Pie/ Plăcinta ciobanului englez:

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, în apă cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. După ce s-au fiert se strecoară, se asezonează de sare, piper, nucșoară, unt, cașcaval și smântână, amestecându-se energic, până ce se obține un piure spumos și aromat.

Ceapa, morcovul, ardeiul și roșiile se spală se curăță, apoi se toacă mărunt și se călesc în puțin ulei, apoi se adaugă carnea tocată, amestecându-se ușor până ce se încorporează toate ingredintele, cca. 10 minute la foc mic neacoprit.

Într-un vas tremorezistent, se pune amestecul de carne, peste care se așează artistic piureul aromat. Se dă la copt, în cuptorul preîncălzit cca. 30 de minute la foc mediu.

Se servește ca atare sau acompaniată de salată, specifică sezonului.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Shepherd Pie/ Plăcinta ciobanului englez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pui si smantana