Shepherd's Pie cu carne de pui

de ANCA in Pui, 13 Apr 2011 | 3568 vizualizari

 

O reteta irlandeza/ UK, simplu de facut si foarte gustoasa! Prima data am facut-o dupa o reteta postata de PapaBun, acum am mai adaptat-o putin dupa gustul meu, desi reteta traditionala e cu carne de oaie sau vita.

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui mare
  • o ceapa mare
  • un morcov
  • 2 fire usturoi verde
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • cateva linguri de suc de rosii
  • 6-7 cartofi
  • 3 fire ceapa cerde
  • 200 g branza de oaie/capra rasa
  • 100 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shepherd's Pie cu carne de pui:

Intr-o tigaie, inabusim ceapa, morcovul si usturoiul, tocate marunt, pret de cateva minute, apoi punem si carnea de pui tocata in prealabil, cimbru, putin suc de rosii, sare si piper dupa gust, amestecam bine si acoperim tigaia cu un capac. Lasam pe foc pana cand carnea este facuta (cca 10 minute).


Intre timp, firbem cartofii, apoi ii zdrobim cu un cub de unt, sare si daca este prea gros, punem putin lapte, astfel incat sa iasa un piure mai consistent. Adaugam ceapa verde tocata si telemeaua rasa si amestecam bine.


Ungem cu putin ulei un vas yenna sau de ceramica, intindem uniform carnea preparata mai devreme, fara zeama (eventual folositi o spumiera) apoi punem deasupra piureul, peste care mai radem un start de cascaval.


Vasul se introduce in cuptorul incins la 200 grade, aproximativ 20 minute, pana se aureste cascavalul.


Merg perfect cateva legume de sezon langa felia de Shepherd's Pie sau o salata asortata!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In carne puteti adauga o mana de mazare si tulpina de telina tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Shepherd's Pie cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

15.04.2011, 15:55

housy 1

19.04.2011, 13:07

UN FEL DE MUSACA....pare foarte gustoasa am venit la masa...vad k mi-a ramas si mie nitel

housy 1

19.04.2011, 13:10

arata excelent

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piept de gaina prajit cu cartofi