Shwarzwälder torte - Tort Padurea Neagra si o dubla aniversare!

de Corinuta in Torturi, 8 Feb 2015 | 4499 vizualizari

 

Saptamana asta am facut si eu 5 ani de bucataras si 500 de retete! M-am tot gandit cum sa fac sa sarbatoresc cu voi, ca nu prea eram in "forma", unde mai pui ca fetele erau plecate la capitala si erau alte intalniri si reuniri de sarbatorit. Asa ca am tot amanat si m-am tot gandit cu ce reteta sa va incant si pana la urma m-am oprit la acest tort clasic nemtesc - daca tot m-au adoptat astia! :))
Ma emotionez cand ma gandesc la ultimii 5 ani petrecuti alaturi de voi si nu prea reusesc sa exprim in cuvinte tot ce inseamna pentru mine aceasta comunitate de oameni frumosi care te accepta asa cum esti, cu bune si cu rele, care te sustin, te sfatuiesc, te suporta si te.....iubesc, ca pana la urma cred ca despre asta este vorba! Ca nimeni nu si-ar rupe atata din timpul lui si nu ar pune atata suflet in preparate si in prietenii virtuale, daca nu ar iubi ceea ce face :x Asa ca inchei prin a va spune un mare MULTUMESC dragi prieteni si sper din suflet sa sarbatorim cat mai multi ani impreuna!

 

INGREDIENTE

  • Ptr. blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
  • Ptr. umplut si ornat:
  • 500 ml frisca lichida
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 compot mare de cirese fara samburi
  • 100 g migdale tocate
  • 50 g ciocolata neagra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shwarzwälder torte - Tort Padurea Neagra si o dubla aniversare!:

Pregatim mai intai blatul: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand cate o lingura de zahar si se mexeaza pana se topeste. Dupa ce am incorporat zaharul, adaugam galbenusurile si mai mixam putin. Amestecam bine faina cu cacaua, le putem si cerne impreuna, apoi adaugam pe rand cate o lingura din amestec peste spuma de oua si amestecam usor cu o paleta de jos in sus pana incorporam toata faina.


Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Tapetam o forma de tort cu diametrul de 26 cm cu hartie de copt si turnam aluatul in ea. Nivelam putin si o dam la cuptor pentru 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Cand e gata blatul, il lasam la racit pe un gratar 1-2 ore, sau de pe o zi pe alta.


Asamblarea: se taie in doua blatul. Se pun migdalele la prajit intr-o tigaie la foc mic, pana se rumenesc usor, apoi se lasa deoparte sa se raceasca. Ciresele din compot se pun la scurs intr-o strecuratoare. Frisca se mixeaza bine pana incepe sa se intareasca usor, apoi se adauga zaharul si se mai mixeaza putin.


Se aseaza pe un platou prima foaie din blat, se aseaza peste ea cirese, daca va plac, puteti sa umpleti toata suprafata sau sa puneti doar cateva, eu am pus 2 cerculete, iar intre ele am umplut cu frisca, cu ajutorul unui pos. Deasupra de pune cealalta foaie de blat si iar frisca. Imbracam si lateral tortul cu putina frisca, peste care presaram migdalele. Peste tort am presarat niste ciocolata neagra rasa si cateva cirese.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

zaharul pe care l-am adaugat la blat si cel de la frisca, l-am amestecat cu putin zahar vanilat

2

cu zeama de la compot puteti insiropa blatul

Daca ti-a placut reteta noastra "Shwarzwälder torte - Tort Padurea Neagra si o dubla aniversare!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (61)

Corinuta 1

16.02.2015, 20:08

Multumesc Ruxy scumpa, te pup cu drag!

Corinuta 1

16.02.2015, 20:09

Mihaela draga, multumesc mult!

monik80 1

21.03.2015, 09:43

fffff bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si mure