Tort de post - La multi ani, florilor!

de cccris in Torturi, 30 Mar 2010 | 7693 vizualizari

 

Am vrut sa fac un tort care sa poata fi mincat si de sarbatorit. Am gasit reteta de blat pe net, e o negresa de post, apoi am vazut pe un site ca pomenea cineva de lapte de soia asa ca am inventat repede o crema.
A fost foarte gustos.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 3 cup faina
  • 1 ½ cup zahar
  • 1 ½ cup apa
  • 3linguri cacao
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita rom
  • 1 praf de copt

Ingrediente crema:

  • 1 cana zahar
  • 2 linguri pline amidon de porumb
  • 500ml lapte de soia
  • 500ml frisca vegetala
  • 2 plicuri gelatina
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • 1 borcan compot de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de post - La multi ani, florilor!:

Blat:


Se amesteca faina, zaharul, praful de copt, si cacao, apoi se pune esenta de rom. Se incorporeaza uleiul bine, apoi apa cite putin. Se pune in tava tapetata, in cuptorul incins la 180 grade si se tine 30 min sau pina trece testul scobitorii.


Crema:


Zaharul si amidonul se amesteca intr-un vas. Se adauga laptele cite putin, se amesteca cu telul pe foc mic pina devine ca o ciulama. Se ia de pe foc si se mai pun in crema esenta de vanilie si coaja de lamiie. Se lasa la racit amestecind din cind in cind.Gelatina se lasa la inmuiat in apa citeva minute. Se dizolva pe foc mic, si se adauga la crema de lapte putin calduta. Frisca se bate spuma si se adauga usor peste celalalte ingrediente.


Blatul se taie in 2 foi, se pune o foaie in tava in care s-a copt, se insiropeaza cu jumatate de compot, se adauga fructele, crema si cealalta foaie de blat insiropata cu restul de compot. Se tine la frigider citeva ore, se scoate din forma, apoi se orneaza dupa dorinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post - La multi ani, florilor!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

cccris 1

31.03.2010, 00:03

sa termini casa de construit? ca eu nu am mai apucat

mariac 1

31.03.2010, 18:52

frumos

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:43

fff reusit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Tort cu trufe de ciocolata