Tort lapte de pasare

de gaby_duceag in Torturi, 24 Oct 2010 | 10436 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat (voi puteti folosi reteta preferata de pandispan, eu am ales asta:
  • 3 oua
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao,
  • o lingura ulei
  • o lingura apa
  • 1/2 lingurita praf copt
crema:
  • 5 oua
  • 125 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • un plic gelatina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita esenta vanilie
  • 150 gr unt
  • 200 ml apa
  • un pahar si jumatate zahar ( pahar de 200 ml)
glazura:
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 80 ml frisca lichida
  • o lingura unt
decor:
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort lapte de pasare:

Blatul:

Separam albusurile de galbenusuri. Le mixam spuma, adaugam zaharul , apoi galbenusurile, pe rand, faina amestecata cu praful de copt, cacaua iar la final uleiul si apa.

Turnati amestecul intr-o forma unsa cu ulei, tapetata cu faina si coaceti aproximativ 25 min in cuptorul preincalzit la 160 grade.

Crema

Separati albusul de galbenus.

Albusurile le mixati bine cu jumatate de pahar cu zahar. Galbenusurile le mixati cu un pahar zahar pana obtineti o crema pufoasa. Adaugati laptele, faina si mixati bine bine.

Puneti vasul la foc mic si amestecati mereu cu un tel pana ce crema se ingroasa. Lasati 15 minute la racit. 

Gelatina o hidratati 3 minute in 3 linguri de apa apoi adaugati restul de apa si o diluati la bain marine.

In compozitia de galbenusuri adaugati zaharul vanilat si esenta iar in cea de albusuri gelatina, racita, in fir subtire.

Amestecati usor cele doua compozitii.

Intr-un vas tapetat cu folie de plastic asezati jumatate din blat (dupa ce blatul  l-ati taiat in doua, pe orizontala), turnati crema, asezati al doilea blat si bagati la frigider pentru 3 ore.

Rasturnati si decorati partea superioara cu glazura obtinuta prin topirea la foc mic a ingredientelor, racita, apoi ornati cu frisc(mai frumos decat mine, va rog !!!:)))) )

sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

de vasimur 4

ieri la 16:43

Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 15:08

Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar

de laura_n 7

ieri la 14:30

Reteta de prajitura Duo

pe 05.06 la 00:13

Reteta de tarta cu lamaie

pe 04.06 la 23:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3304 puncte

oanapl

1009 puncte

trifadalia

420 puncte

mihaelar63

399 puncte

abstract01

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
TORT '' New Year''