Tort lapte de pasare

de gaby_duceag in Torturi, 24 Oct 2010 | 7100 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat (voi puteti folosi reteta preferata de pandispan, eu am ales asta:
  • 3 oua
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao,
  • o lingura ulei
  • o lingura apa
  • 1/2 lingurita praf copt
crema:
  • 5 oua
  • 125 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • un plic gelatina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita esenta vanilie
  • 150 gr unt
  • 200 ml apa
  • un pahar si jumatate zahar ( pahar de 200 ml)
glazura:
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 80 ml frisca lichida
  • o lingura unt
decor:
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort lapte de pasare:

Blatul:


Separam albusurile de galbenusuri. Le mixam spuma, adaugam zaharul , apoi galbenusurile, pe rand, faina amestecata cu praful de copt, cacaua iar la final uleiul si apa.


Turnati amestecul intr-o forma unsa cu ulei, tapetata cu faina si coaceti aproximativ 25 min in cuptorul preincalzit la 160 grade.


Crema


Separati albusul de galbenus.


Albusurile le mixati bine cu jumatate de pahar cu zahar. Galbenusurile le mixati cu un pahar zahar pana obtineti o crema pufoasa. Adaugati laptele, faina si mixati bine bine.


Puneti vasul la foc mic si amestecati mereu cu un tel pana ce crema se ingroasa. Lasati 15 minute la racit.


Gelatina o hidratati 3 minute in 3 linguri de apa apoi adaugati restul de apa si o diluati la bain marine.


In compozitia de galbenusuri adaugati zaharul vanilat si esenta iar in cea de albusuri gelatina, racita, in fir subtire.


Amestecati usor cele doua compozitii.


Intr-un vas tapetat cu folie de plastic asezati jumatate din blat (dupa ce blatul l-ati taiat in doua, pe orizontala), turnati crema, asezati al doilea blat si bagati la frigider pentru 3 ore.


Rasturnati si decorati partea superioara cu glazura obtinuta prin topirea la foc mic a ingredientelor, racita, apoi ornati cu frisc(mai frumos decat mine, va rog !!!:)))) )


sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

gaby_duceag 1

26.10.2010, 08:15

kamy, multumesc

Cris2711 1

12.03.2011, 10:30

Pushaa 1

14.12.2014, 11:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Tort cu dragoste