Desert tort inima cu mascarpone si fructe

de mirela0911 in Torturi, 22 Feb 2018 | 5289 vizualizari

 

Este un tort tare bun si facut cu dragoste pentru familie! 
Reteta cu dragoste :x

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg zahar
  • 2 lg apa rece
  • 4 lg ulei
  • 8 lg faina
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 lg zahar pudra vanilat
  • 1 compot ananas
  • alte fructe
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort inima cu mascarpone si fructe:

Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. La final se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna peste albusuri, amestecand cu o spatula. Se pune si coaja de lamaie. La final se incorporeaza faina cu miscari usoare. Se toarna compozitia intr-o tava de silicon in forma de inima si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea si, daca este gata, se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca bine.

Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra vanilat, apoi se toarna frisca lichida si se mixeaza in continuare pana se obtine o crema pufoasa si mai consistenta.

Se desface compotul de ananas, se taie bucatele mici si se pune la scurs.

Blatul se taie in 3 parti. Pe un platou se asaza primul blat si se insiropeaza cu sucul de la compot. Se unge apoi cu o parte din crema, se pune ananasul bucatele si se continua asa pana la ultimul blat. Se pastreaza din crema o parte pentru a unge tortul si deasupra.

Se orneaza cu felii subtiri de kiwi, cu ananas, afine, etc

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi si tava rotunda, nu neaparat inima.

2

Se pot folosi fructe de care aveti si va sunt la indemana.

3

Ornarea se face dupa imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort inima cu mascarpone si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Rahela Velicu 1

23.02.2018, 14:51

Ce inima mare si frumoasa!

mirela0911 1

27.02.2018, 11:29

Va multumesc pentru aprecieri!

mihaelar63 1

28.02.2018, 11:25

Inima delicioasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
TORTUL INDRAGOSTITILOR