Tort cu frisca si ciocolata

de Ina in Torturi, 3 Ian 2011 | 9319 vizualizari

 

Este tortul facut pentru nasi, de Craciun. ( episodul 2 : rateuri decor )

 

INGREDIENTE

  • Blat :  
  • 7 oua
  • 10 linguri zahar
  • o cescuta  cu ulei
  • 6 linguri cu faina
  • 2 linguri cu cacao
  • un plic cu praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema :
  • 300 ml. frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba menaj
  • 100 ml. lapte
  • un plic gelatina
  • 80 g. bucati lamaie confiata
  • Sirop :  
  • 6 linguri zahar
  • 500 ml. apa
  • o fiola esenta rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si ciocolata:

Blat: Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam pe rand, mixand continuu, zaharul, galbenusurile, uleiul, faina, cacaoa si praful de copt. Coacem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cand e gata lasam sa se raceasca si taiem blatul in doua parti egale.


Crema: Batem frisca spuma. Lasam gelatina la inmuiat, in putina apa. Amestecam in frisca batuta laptele race , ciocolata alba topita in prealabil si bucatile de lamaie confiata. La final amestecam gelatina, dupa ce am topit-o putin pe foc ( eu am tinut-o 10 secunde in cuptorul cu microunde ) .


Sirop de caramel: Caramelizam zaharul pe foc, apoi adaugam apa cu grija ( aveti grija, deoarece la adaugarea apei zaharul se umfla si va puteti opari ). Lasam pe foc pana se topeste bine zaharul, apoi racim si adaugam esenta de rom.


Asamblare : Insiropam primul blat, intindem crema cu un cutit lat , apoi asezam deasupra al doilea blat pe care, deasemeni, il insiropam. Deasupra turnam glazura de ciocolata si decoram dupa preferinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

vanilla 1

04.01.2011, 11:37

de ce spui ca l-ai ratat? eu cred ca arata chiar bine!!!

Ina 1

04.01.2011, 19:14

" Nu puteam fi eu nasa ta? "
haha, Medi ' si mie mi-ar fi placut, ca as fi venit mereu la peste la tine

Ina 1

04.01.2011, 19:15

multumesc tuturor de cuvintele frumoase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de post