Tort cu frisca si ciocolata

de Ina in Torturi, 3 Ian 2011 | 8965 vizualizari

 

Este tortul facut pentru nasi, de Craciun. ( episodul 2 : rateuri decor )

 

INGREDIENTE

  • Blat :  
  • 7 oua
  • 10 linguri zahar
  • o cescuta  cu ulei
  • 6 linguri cu faina
  • 2 linguri cu cacao
  • un plic cu praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema :
  • 300 ml. frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba menaj
  • 100 ml. lapte
  • un plic gelatina
  • 80 g. bucati lamaie confiata
  • Sirop :  
  • 6 linguri zahar
  • 500 ml. apa
  • o fiola esenta rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si ciocolata:

Blat: Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam pe rand, mixand continuu, zaharul, galbenusurile, uleiul, faina, cacaoa si praful de copt. Coacem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cand e gata lasam sa se raceasca si taiem blatul in doua parti egale.


Crema: Batem frisca spuma. Lasam gelatina la inmuiat, in putina apa. Amestecam in frisca batuta laptele race , ciocolata alba topita in prealabil si bucatile de lamaie confiata. La final amestecam gelatina, dupa ce am topit-o putin pe foc ( eu am tinut-o 10 secunde in cuptorul cu microunde ) .


Sirop de caramel: Caramelizam zaharul pe foc, apoi adaugam apa cu grija ( aveti grija, deoarece la adaugarea apei zaharul se umfla si va puteti opari ). Lasam pe foc pana se topeste bine zaharul, apoi racim si adaugam esenta de rom.


Asamblare : Insiropam primul blat, intindem crema cu un cutit lat , apoi asezam deasupra al doilea blat pe care, deasemeni, il insiropam. Deasupra turnam glazura de ciocolata si decoram dupa preferinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

vanilla 1

04.01.2011, 11:37

de ce spui ca l-ai ratat? eu cred ca arata chiar bine!!!

Ina 1

04.01.2011, 19:14

" Nu puteam fi eu nasa ta? "
haha, Medi ' si mie mi-ar fi placut, ca as fi venit mereu la peste la tine

Ina 1

04.01.2011, 19:15

multumesc tuturor de cuvintele frumoase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat