Sigara borek

de Criss in Aperitive / Garnituri, 16 Oct 2016 | 3461 vizualizari

 

Sigara borek sunt de fapt niste placinte turcesti rulate sub forma de tigarete. P Se stie ca turcii sunt maestri in ale patiseriei si au tot felul de retete care mai de care mai bune si cu mai multe calorii.  Dar cine mai sta sa numere caloriile ca doar nu facem placinte in fiecare zi. :D Aceste tigarete se pot umple cu branza (cum am facut eu) sau cu carne tocata . Am vazut ca ei pun foarte mult patrunjel verde in compozitia de branza. Eu am pus putin patrunjel, sa nu strambe Alex din nas. :D Traditional, aceste placinte se fac cu foi youfka, dar pentru ca aici nu se gasesc, am folosit foi de placinta Edenia. Vreau sa spun ca din cele folosite pana acum, mi s-au parut cele mai bune. O foaie de placinta am taiat-o in 4 bucati, obtinand astfel 4 tigarete.

 

INGREDIENTE

  • 6 foi de placinta
  • 300 g telemea de vaca
  • 200 g cascaval
  • patrunjel verde
  • 1 albus de ou
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sigara borek:

Telemeaua si cascavalul se dau pe razatoarea mare, se adauga patrunjelul tocat (eu am pus congelat) si se amesteca. Nu e nevoie sa adaugati sare pentru ca telemeaua e oricum sarata (chiar prea sarata pentru gustul meu). In imaginile de mai jos vedeti cum se ruleaza tigaretele, aproximativ la fel ca si sarmalele, dar capatul se inmoaie in albus de ou, acesta avand rolul de a lipi si sigila tigaretele. Cand sunt gata toate tigaretele, se prajesc in ulei incins, apoi se scot pe hartie absorbanta, se lasa putin sa se raceasca, apoi se servesc cu mare pofta. Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sigara borek" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Criss 1

16.10.2016, 16:40

Rocsi 1

16.10.2016, 18:59

Faine!

mihaelar63 1

16.10.2016, 19:19

Ce fain !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branzeturi