Sirop de afine

de Bunica in Sirop / Compot, 26 Iul 2009 | 21066 vizualizari

 

Este placut la gust si foarte sanatos.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. afine
  • 1-3 kg zahar
  •  2 lamai
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de afine:

Se spala afinele intr-o strecuratoare, se pun intr-o cratita, iar peste ele se pune 500g. zahar si se lasa 24 ore sa-si lase sirop.


Se scurge siropul obtinut si iei o masura.La o masura de sirop se pun 2 masuri de zahar.Toata compozitia se pune intr-un borcan sau o cratita(ce ai la indemana si poti sa te debarasezi de ea 2 zile). Peste aceasta compozitie se adauga zeama de la 2 lamai. In acest interval se mai amesteca din cand in cand. poate sa dureze 2 zile sau 3, dupa cum se topeste zaharul.


Cand zaharul s-a topit se pune in sticle se capseaza sau se insurubeaza bine capacul.

 

TIPS-URI

1

Am vazut in piata siropul scurs de la afine direct de vanzatori.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de afine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (1)

silvi0ara 1

18.07.2010, 19:54

Am o intrebare,tine si peste iarna?asa nefiert?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tiramisu