Sirop de merisoare

de anca_rm in Sirop / Compot, 5 Oct 2016 | 350 vizualizari

 

Miraculoasele afine roșii sau merișoare sunt fructe cu doua insusiri majore : Previn infectiile si protejeaza organismul de bolile cornice . Merisoarele au un continut mare de antioxidanti si sunt o bariera impotriva infectiilor .Datorita consumului redus de zahar este indicat si peroanelor cu diabet . De asemenea au un effect antidiareic si astringent.
Merisorul este un arbust stufod de 10-30 cm inaltime care creste la altitudini mari . Arata minunat acest tufis cu fructele de o culoare rosie pasionala 
La inceputul lunii septembrie am fost intr-un weekend la munte , zona Arieseni . Am cules sa mancam merisoare si proprietarul pensiunii unde ne-am cazat a vorbit cu cineva sa ne culeaga , sa cumparam . Am luat 5 kg de merisoare . O parte din ele le-am pus in caserole la congelator, o parte le-am mancat in saptmana de dupa . Mi-au ramas cam 3 kg de merisoare . Am facut sirop si dulceata cu foarte putin zahar. Siropul mi-a iesit gros asa incat poate fi folosit ca si sos la clatite sau orez cu lapte . 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg merisoare
  • 100ml apa
  • 500 gr zahar
  • cateva fire de menta proaspata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de merisoare:

Merisoarele le-am spalat bine inr-un strecurator si am ales frunzulitele si bobitele stricate. Nu prea au fost si a mers destul de repede ,dar aceasta operatiune poate sa va ia ceva timp daca nu sunt foarte proaspete .

Am pus merisoarele intr-un castron inalt , am adaugat apa, zaharul si frunzele de menta. Am amestecat de cateva ori. Le-am lasat sa stea in frigider amestecand din cand in cand pana a doua zi .

A doua zi am blenduit merisoarele ca sa scot tot ce e mai bun din ele .

Am strecurat siropul incercand sa scot cat mai bine sucul delicious.Eu am un strecurator cu gauri micute , si cu spatele unei linguri am apasat ce a fost mai gros pana cand a iesit cat mai mult din ele.

Le-am pus pe foc si am fiert pana cand nu a mai facut spuma .

Turnam siropul cand este fierbinte in sticle curate , care se inchid ermetic .

Se pastreaza la loc racoros si intunecat .

Din cantitatea data mi-a iesit cam 1.5 litri de sirop .

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Andra_Constantinescu 1

05.10.2016, 21:17

Arată tare bine!

Rocsi 1

06.10.2016, 12:00

Nu stiu cum o fi la gust, dar culoarea iti fura privirea!

noiinbucatarie 1

06.10.2016, 22:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V