Sirop de merisoare

de anca_rm in Sirop / Compot, 5 Oct 2016 | 9844 vizualizari

 

Miraculoasele afine roșii sau merișoare sunt fructe cu doua insusiri majore : Previn infectiile si protejeaza organismul de bolile cornice . Merisoarele au un continut mare de antioxidanti si sunt o bariera impotriva infectiilor .Datorita consumului redus de zahar este indicat si peroanelor cu diabet . De asemenea au un effect antidiareic si astringent.
Merisorul este un arbust stufod de 10-30 cm inaltime care creste la altitudini mari . Arata minunat acest tufis cu fructele de o culoare rosie pasionala 
La inceputul lunii septembrie am fost intr-un weekend la munte , zona Arieseni . Am cules sa mancam merisoare si proprietarul pensiunii unde ne-am cazat a vorbit cu cineva sa ne culeaga , sa cumparam . Am luat 5 kg de merisoare . O parte din ele le-am pus in caserole la congelator, o parte le-am mancat in saptmana de dupa . Mi-au ramas cam 3 kg de merisoare . Am facut sirop si dulceata cu foarte putin zahar. Siropul mi-a iesit gros asa incat poate fi folosit ca si sos la clatite sau orez cu lapte . 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg merisoare
  • 100ml apa
  • 500 gr zahar
  • cateva fire de menta proaspata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de merisoare:

Merisoarele le-am spalat bine inr-un strecurator si am ales frunzulitele si bobitele stricate. Nu prea au fost si a mers destul de repede ,dar aceasta operatiune poate sa va ia ceva timp daca nu sunt foarte proaspete .

Am pus merisoarele intr-un castron inalt , am adaugat apa, zaharul si frunzele de menta. Am amestecat de cateva ori. Le-am lasat sa stea in frigider amestecand din cand in cand pana a doua zi .

A doua zi am blenduit merisoarele ca sa scot tot ce e mai bun din ele .

Am strecurat siropul incercand sa scot cat mai bine sucul delicious.Eu am un strecurator cu gauri micute , si cu spatele unei linguri am apasat ce a fost mai gros pana cand a iesit cat mai mult din ele.

Le-am pus pe foc si am fiert pana cand nu a mai facut spuma .

Turnam siropul cand este fierbinte in sticle curate , care se inchid ermetic .

Se pastreaza la loc racoros si intunecat .

Din cantitatea data mi-a iesit cam 1.5 litri de sirop .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Andra_Constantinescu 1

05.10.2016, 21:17

Arată tare bine!

Rocsi 1

06.10.2016, 12:00

Nu stiu cum o fi la gust, dar culoarea iti fura privirea!

Rahela Velicu 1

06.10.2016, 22:02

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop de capsuni