Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Eu nu mai fac demult socata ci sirop de soc care-l am si pe timpul iernii.
Florile de soc impreuna cu lamaia taiata felii,sarea de lamaie,zaharul si apa se pun intr-o oala incapatoare.Se lasa in camara pe ciment cu capacul pus 48 de ore si se amesteca de 2-3 ori pe zi ca sa se dizolve zaharul.
Dupa o zi,zdrobiti bine lamaile cu mana
Dupa 2 zile se strecoara printr-un tifon fin,strangandul bine pana iese tot siropul.
Se pune in sticle de care doriti si de plastic(eu l-am pus in pet-uri de 1 l)si se pastreaza in loc racoros...pivnita,camara.
Se pune putin sirop in pahar si de dilueaza cu apa minerala rece.
1
daca doriti ca siropul sa aiba o culoare maronie si nu galbena,din cantitatea de zahar puteti carameliza o parte pe care o dizolvati cu apa si o adaugati peste restul ingredientelor
2
nu am poze pas cu pas, cum se spune, deoarece anul trecut am facut 4 portii si mai am.
3
nu lasati la macerat siropul mai mult de 48 de ore ptr ca nu se va tine bine,v-a fermenta in sticle.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult