Sirop de soc

de kamy in Sirop / Compot, 30 Mai 2011 | 9670 vizualizari

 

Eu nu mai fac demult socata ci sirop de soc care-l am si pe timpul iernii.

 

INGREDIENTE

  • 25-30 flori de soc
  • 4 kg.zahar
  • 6 lamai mari
  • 100 gr.sare de lamaie
  • 3 l.apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de soc:

Florile de soc impreuna cu lamaia taiata felii,sarea de lamaie,zaharul si apa se pun intr-o oala incapatoare.Se lasa in camara pe ciment cu capacul pus 48 de ore si se amesteca de 2-3 ori pe zi ca sa se dizolve zaharul.


Dupa o zi,zdrobiti bine lamaile cu mana


Dupa 2 zile se strecoara printr-un tifon fin,strangandul bine pana iese tot siropul.


Se pune in sticle de care doriti si de plastic(eu l-am pus in pet-uri de 1 l)si se pastreaza in loc racoros...pivnita,camara.


Se pune putin sirop in pahar si de dilueaza cu apa minerala rece.


 

TIPS-URI

1

daca doriti ca siropul sa aiba o culoare maronie si nu galbena,din cantitatea de zahar puteti carameliza o parte pe care o dizolvati cu apa si o adaugati peste restul ingredientelor

2

nu am poze pas cu pas, cum se spune, deoarece anul trecut am facut 4 portii si mai am.

3

nu lasati la macerat siropul mai mult de 48 de ore ptr ca nu se va tine bine,v-a fermenta in sticle.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

kamy 1

31.05.2011, 11:10

ionela....

Cris2711 1

31.05.2011, 18:28

Soc,soc,Kamy sunt socata daca nu imi dai

kamy 1

31.05.2011, 18:37

cris...si eu mai nou sunt tot din soc in soc asa ca mai bine-ti dau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata, mascarpone cu lamaie si fructe de padure