Sirop de soc

de Toamna07 in Sirop / Compot, 18 Mai 2015 | 1401 vizualizari

 

Cand eram copil aveam o vecina tare draguta care stralucea in bucatarie. Ma chema de fiecare data cand facea prajituri,siropuri,dulceturi si incercam sa o ajut .
Tanti Lenuta facea in fiecare an sirop de soc,mirosea toata scara blocului de te ametea cu parfumul lui .Cum se racea siropul imi inmuiam degetul in mierea aceea puternic parfumata.Asa arata ,ca o miere de culoare auriu chihlimbarie. Anul acesta,fratele meu mi-a cules flori de soc si m-am hotarat sa fac si eu minunatia asta de sirop.
Am sunat-o pe Tanti Lenuta,am depanat amintiri si am rugat-o sa-mi reaminteasca reteta !
Iata ce a iesit ! :)

 

INGREDIENTE

  • 25 de flori de soc
  • 4 kg de zahar
  • 5 litri de apa
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de soc:

Am scufundat florile de soc intr-un vas cu apa,apoi am trecut cu degetele usor prin floare,ca si cum as fi trecut cu degetele prin par,ca sa obtin doar floricelele mici albe.Pe astea le vom pretui.


Fierb 5 litri de apa,las sa clocoteasca.Torn apa clocotita peste florile de soc si le acopar cu un capac.Le las asa pana a doua zi ! Vom scurge bine florile de apa aromata puternic,pastram lichidul! Florile le arunc.


Pun pe foc apa aromata si dau in clocot,micsorez focul si adaug cele 4 kg de zahar.Amestec usor pana se dizolva zaharul.Adauga zeama de la o lamaie.


Tanti Lenuta adauga 2 linguri de sare de lamaie si 2 aspirine,eu nu am pus !


Se formeaza un sirop gros,concentrat de soc ,este minunat de parfumat ! Parfumul si aroma din pahar - to die for - ! :)



 

TIPS-URI

1

 ingredientele sunt pentru 5 litri de sirop

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (9)

anca_rm 1

18.05.2015, 11:30

MOKUSKA 1

18.05.2015, 13:19

Rocsi 1

18.05.2015, 18:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

10060 puncte

Constelatialeu

8830 puncte

Lau

Lau 9

8350 puncte

Andreea Caroline

7840 puncte

mihaelar63

6880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de perisoare
  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sirop de menta