Sirop de visine

de Ancutsa in Sirop / Compot, 20 Aug 2019 | 3274 vizualizari

 

Am cumpărat vișine pentru a pregăti mai multe rețete. Astfel, am strâns sucul de la 530 g vișine (cântărite fără sâmburi) lăsate câteva ore într-un vas cu 330 g zahăr pentru sirop (iar fructele le-am folosit la dulceață), apoi la fierbere am mai adăugat 200 g zahăr, pentru că la sirop proporția fructe:zahăr este de 1:1.

 

INGREDIENTE

  • 530 g vișine,
  • 330+200 g zahăr
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de visine:

 

Se spală vișinele şi li se scot sâmburii. Se acoperă cu 330 g zahăr și se lasă așa câteva ore, pentru a-și lăsa sucul.

Eu am obținut aprox 400 ml suc, pe care l-am turnat într-o cratiță. La acesta, se  mai adaugă 200 g zahăr și se pun la fiert, pe foc mic.

Se amestecă din când în când, culegând bine spuma formată.

Se fierbe până se leagă bine, iar cantitatea de lichid a scăzut la jumătate.

Când este bine legată, se stinge focul şi se lasă la răcit în cratiţă.

Apoi se toarnă în borcane şi se etichetează.

 

Timp de pregătire: 15min

Timp de gătire: aprox 50 min

Se obţin: 1 sticlă de 300 g

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/sirop-de-visine-2019.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de visine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de visine