Sirop de visine

de Ancutsa in Sirop / Compot, 20 Aug 2019 | 985 vizualizari

 

Am cumpărat vișine pentru a pregăti mai multe rețete. Astfel, am strâns sucul de la 530 g vișine (cântărite fără sâmburi) lăsate câteva ore într-un vas cu 330 g zahăr pentru sirop (iar fructele le-am folosit la dulceață), apoi la fierbere am mai adăugat 200 g zahăr, pentru că la sirop proporția fructe:zahăr este de 1:1.

 

INGREDIENTE

  • 530 g vișine,
  • 330+200 g zahăr
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de visine:


Se spală vișinele şi li se scot sâmburii. Se acoperă cu 330 g zahăr și se lasă așa câteva ore, pentru a-și lăsa sucul.


Eu am obținut aprox 400 ml suc, pe care l-am turnat într-o cratiță. La acesta, se mai adaugă 200 g zahăr și se pun la fiert, pe foc mic.


Se amestecă din când în când, culegând bine spuma formată.


Se fierbe până se leagă bine, iar cantitatea de lichid a scăzut la jumătate.


Când este bine legată, se stinge focul şi se lasă la răcit în cratiţă.


Apoi se toarnă în borcane şi se etichetează.



Timp de pregătire: 15min


Timp de gătire: aprox 50 min


Se obţin: 1 sticlă de 300 g



Poftă Bună!


Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:


https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/sirop-de-visine-2019.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rahela Velicu 1

09.09.2019, 23:22

Ancutsa 1

11.09.2019, 22:34

Rahela

Ancutsa 1

11.09.2019, 22:34

Domnule Dante

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Compot de visine