Sirop de soc

de Constelatialeu in Bauturi, 25 Mai 2015 | 3574 vizualizari

 

Anul trecut am baut de la sora mea cea mica,eu n-am apucat sa fac ca se trecuse socul.Reteta o are de la o verisoara.Spun doar atat , e delicios,parfumat,racoros,fix pentru o zi caniculara.

 

INGREDIENTE

  • cca 600 g palarii de soc ( 40 palarii mari )eu le-am cantarit,au fost mai mult de 40 palarii
  • 4 kg zahar
  • 100 g sare de lamaie
  • 4 lamai
  • 1 si 1/2 l apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de soc:

Intr-o oala inalta de peste 5 l se pune zaharul, sarea de lamaie, socul, apa si lamaile taiate rondele. Se amesteca bine, se storc putin lamaile si se acopera cratita cu un servet. Se lasa timp de 4 zile si se amesteca de cate 4-5 ori pe zi. A patra zi se storc bine lamaile si socul, apoi se strecoara si se pune siropul in sticle.Se pastreaza la loc racoros, in camara, beci sau frigider. Se consuma cu apa minerala sau sifon, eventual cuburi de gheata, depinde cat de cald iti este. Mi-au iesit cca 4.5 l de sirop. Clar ca nu-l apuca iarna, este prea bun si e fix pentru zile calduroase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Bya Ralu 1

28.05.2015, 09:06

bun

Micutza Luana 1

03.06.2015, 12:07

imi place la nebunie asta :

mihaelar63 1

25.05.2016, 11:25

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sirop de catina