Sirop de soc

de Constelatialeu in Bauturi, 25 Mai 2015 | 1286 vizualizari

 

Anul trecut am baut de la sora mea cea mica,eu n-am apucat sa fac ca se trecuse socul.Reteta o are de la o verisoara.Spun doar atat , e delicios,parfumat,racoros,fix pentru o zi caniculara.

 

INGREDIENTE

  • cca 600 g palarii de soc ( 40 palarii mari )eu le-am cantarit,au fost mai mult de 40 palarii
  • 4 kg zahar
  • 100 g sare de lamaie
  • 4 lamai
  • 1 si 1/2 l apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de soc:

Intr-o oala inalta de peste 5 l se pune zaharul, sarea de lamaie, socul, apa si lamaile taiate rondele. Se amesteca bine, se storc putin lamaile si se acopera cratita cu un servet. Se lasa timp de 4 zile si se amesteca de cate 4-5 ori pe zi. A patra zi se storc bine lamaile si socul, apoi se strecoara si se pune siropul in sticle.Se pastreaza la loc racoros, in camara, beci sau frigider. Se consuma cu apa minerala sau sifon, eventual cuburi de gheata, depinde cat de cald iti este. Mi-au iesit cca 4.5 l de sirop. Clar ca nu-l apuca iarna, este prea bun si e fix pentru zile calduroase.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Bya Ralu 1

28.05.2015, 09:06

bun

Micutza Luana 1

03.06.2015, 12:07

imi place la nebunie asta :

mihaelar63 1

25.05.2016, 11:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Sirop din flori de soc si lamaie