Sirop de soc

de noiinbucatarie in Bauturi, 9 Mai 2016 | 1274 vizualizari

 

Un sirop foarte-foarte aromat, delicios, si foarte usor de pregatit, pe care l-am gasit pe site-ul Jamilei. Daca doriti sa il pastrati pentru iarna puteti steriliza sticlele si se pastreaza foarte bine. 

 

INGREDIENTE

  • 15 flori de soc
  • 600 ml apa
  • 600 g zahar
  • 3 lamai
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de soc:

Mai intai punem zaharul si apa intr-o cratita si lasam pe foc pana cand se topeste zaharul, nu mai mult.

Intre timp spalam florile de soc si taiem o lamaie in felii rotunde, iar pe celelalte 2 le stoarcem intr-un bol.

Luam cratita cu sirop de pe foc si asa fierbinte, adaugam florile de soc, lamaia taiata si zeama de lamaie.

Lasam la racit si dam la frigider pentru 1 zi.

Strecuram apoi siropul si il punem in sticle. Daca doriti sa il pastrati pentru iarna, puenti sticlele intr-o cratita, puneti 1-2 prosoape de bucatarie intre sticle si fierbem la foc mic pana cand da in clocot.

Daca doriti puteti face mai mult sirop, dar esential este sa coincida cantitatea de apa cu cea de zahar folosita.
 

TIPS-URI

1

Puteti dubla sau tripla cantitatea daca aveti flori de soc mai multe.

2

Puteti adauga si mai multa lamaie daca va place mai acrisor.

3

Se serveste cu frunzulite de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

10.05.2016, 20:07

noiinbucatarie 1

10.05.2016, 22:20

marcela1979 1

11.05.2016, 13:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada cu crema de ness si visine

de Rocsi 9

ieri la 19:30

Pastă de ardei kapia copți și fasole boabe

de RODIMUR 5

ieri la 16:31

 Tortellini cu sunca si sos cremos

pe 18.01 la 18:46

RETETA RECOMANDATA
Sirop din flori de soc si lamaie