Sirop de toporasi

de adnia in Sirop / Compot, 14 Mai 2013 | 1937 vizualizari

 

De cum a venit primavara, parca totul a izbucnit in verde si culori tot mai vii in gradina mea...si cum eu sunt pe drumuri tot timpul, parca nici nu mai am timp sa observ tot ce se intampla pe acolo. Asa se face ca, dupa ce am fost plecati in weekend, am avut surpriza extrem de placuta sa gasesc un colt destul de mare din curte tot mov: era plin de toporasi! Asa ca m-am apucat repede sa culeg florile si sa prepar ceva bun si deosebit!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -50 gr. flori de toporasi (fara codite)
  • -500 ml apa
  • -500 gr. zahar
  • -zeama de la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de toporasi:

Am adunat florile cu atentie, le-am scuturat foarte bine, sa nu aiba fire de praf sau gazulite (nu era cazul). Apoi am pus la foc siropul: apa, zaharul si zeama de lamaie. Am lasat pe foc pana a capatat consistenta dorita, apoi am stins focul, am lasat sa se racoreasca 5 minute, apoi am adaugat florile. Am amestecat usor, apoi am turnat fierbinte in borcane sterilizate, apoi le-am pus in camara.

Enjoy!

 

RETETA IN IMAGINI

Sirop de toporasi-0
Sirop de toporasi-1
Sirop de toporasi-2
Sirop de toporasi-3
Sirop de toporasi-4
Sirop de toporasi-5

COMENTARII (19)

_Alina_

_Alina_ 1

15.05.2013, 08:21

adnia

adnia 1

15.05.2013, 18:37

multumesc frumos! toporasii sunt plante medicinale, din ele se prepara ceaiuri, se pot face tincturi, siropuri, dulcturi si chiar jeleuri! pe langa acestea, florile se pot confia si folosi ca decor pt. prajituri

CookieMonster

CookieMonster 1

15.05.2013, 18:38

Wow ce fain, nu m-as fi gandit vreodata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!