Sirop de trandafiri

de ianculubita in Sirop / Compot, 25 Iun 2011 | 6487 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g de petale
  • 1lamaie
  • 1lingurita de sare de lamaie
  • 4l apa
  • zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de trandafiri:

Petalele,frecate bine cu sare de lamaie,pana capata o culoare rosiatica,apoi se pun in oala cu 4l de apa si se fierbe 5min;se pune capacul si se lasa pana a doua zi,cand se strecoara petalele,intr-un alt vas se pune 1cana de zahar si 2cani de lichid;se lasa sa fiarba incet pana capata consistenta unui sirop apoi se adauga sucul de lamaie;eu am trisat putin si am pus si 1lingurita de colorant rosu;siropul fierbinte se pune in sticle mici,la fel ca si sucul de rosii.

TIPS-URI

1

se poate folosi in diferite retete de dulciuri sau ca o bautura racoritoare

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sirop de menta