Sirop de menta

de noiinbucatarie in Sirop / Compot, 17 Mai 2016 | 1744 vizualizari

 

Daca va place gustul mentolat, acest sirop sigur va fi pe gustul vostru! Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/sirop-de-menta/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
    • 100 g frunze de menta( 5 fire lungi de pe care adunam frunzele)
    • 500 g zahar
    • 800 ml apa
    • zeama de la 1 lamaie
    • 2 picaturi de colorant alimentar verde – optional
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de menta:

Mai intai adunam frunzele de menta si le spalam, cu cat mai multe frunze, cu atat un gust mai pregnant de menta.

Punem zaharul si apa intr-o cratita si il punem pe foc pana cand zaharul se topeste, aprox.15-20 de min. Amestecam din cand in cand.

Adaugam frunzele de menta si lasam la fiert inca 20 de minute, dupa care le scoatem.

Siropul il lasam in continuare la fiert inca 20 de minute.

In total aprox. 60 de minute a fiert.

Il luam de pe foc, adaugam zeama de lamaie si 2 picaturi de colorant. Puteti sa il lasati si fara colorant, dar va avea o culoare mai deschisa.

Se pune fierbinte in sticla.

 

TIPS-URI

1

Puteti steriliza sticlele si il puteti pastra la camara pentru iarna.

2

Se poate servi cu diverse fructe. Mie imi place cu portocala.

RETETA IN IMAGINI

Sirop de menta-0
Sirop de menta-1
Sirop de menta-2
Sirop de menta-3
Sirop de menta-4
Sirop de menta-5
Sirop de menta-6
Sirop de menta-7
Sirop de menta-8
Sirop de menta-9

COMENTARII (16)

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

18.05.2016, 09:12

Multumesc!

-Licurici-

-Licurici- 1

18.05.2016, 15:04

Si mie imi place!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

18.05.2016, 16:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!