Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Va propun un sirop de menta de casa.... facut cu recolta obtinuta de la menta cultivata pe balcon :)
Il putem utiliza pentru inghetate, sorbeturi, bomboane etc.
Cu menta sau cu siropul de menta putem de asemenea face cocktail-uri :
- classice, ca mint julep si mojito
- in Belgia si in Franta, amestecul pastis cu sirop de menta si apa se cheama perroquet- papagal
- Limonada amestecata cu sirop de menta se cheama diabolo-menthe.
- Orangina amestecata cu sirop de menta se cheama cowboy
- Berea amestecata cu sirop de menta se cheama un vals
Eu va propun... un Perrier cu gheata si sirop de menta de casa- un deliciu
Spalati frunzele de menta cand sunt inca pe ramuri.
Culegeti si numarati frunzele.
Puneti intr-o oala apa rece, zaharul si frunzele de menta.
Se pune la fiert timp de 10 minute la foc mic.
Lasati-l sa se raceasca bine timp de 4-5 ore.
Filtrati si varsati siropul intr-o sticla sau borcan.
Se pastreaza la frigider si se consuma in maximum 30 de zile.
Siropul de menta , nu este verde !
Daca-l vreti verde, puneti cateva picaturi de colorant alimentar verde.
Siropul est gata ...verde si parfumat.
O bautura racoritoare si delicioasa : Perrier cu gheata si sirop de menta
2 cuburi de gheata, un pic de sirop de menta si ......Perrier
Sa va fie de bine!!!!
1
lasati-l sa se raceasca bine timp de 4-5 ore inainte de a-l filtra
2
daca-l vreti verde, puneti cateva picaturi de colorant alimentar verde.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult