Sirop de menta

de Rocsi in Sirop / Compot, 1 Aug 2010 | 6945 vizualizari

 

E primul an in care fac sirop de menta...chiar imi place mult...

 

INGREDIENTE

  • 1 mana de menta proaspata
  • 3 litri apa
  • 1-2 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de menta:

Intr-o oala pui cei 3 litri de apa.


menta o speli bine dupa care o pui in oala cu apa.


o lasi sa fiarba 30 de min.


ceaiul obtinut il lasi de seara pana dimineta la racit(sau poti sa il fierbi dimineata si seara il continui).


a 2a zi strecori ceaiul printr-un tifon foarte marunt.


masori cantitatea de lichid,portia este de 1 litru lichid la 1 kg zahar.


pui ceaiul iar la fiert,pui si zaharul si amesteci pana ce acesta se topeste.


lasi sa fiarba la foc potrivit,mai invarti din cand in cand.


e gata atunci cand picuri cativa stropi deasupra unei cani cu apa,iar picurii stau deasupra legati bine.


torni compozitia fierbinte in sticle mici 250-300 ml,de sticla,si inchizi ermetic,apoi le acoperi cu ceva gros pana a 2a zi(eu una nu am avut sticle micute si am pus in borcane).


le pastrzi intr-un loc racoros.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

jolygina 1

19.08.2010, 13:54

imi place menta

aziz 1

02.11.2010, 19:22

vrei sa-ti dau o idee?
bomboanele lui miha de ciocolata cu siropul tau de mentaaaaaaaa valeiiiiiiiiiiiiii ce nebunie

Panacris 1

21.06.2017, 17:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Sirop de menta