Sirop de trandafiri

de adasev12 in Sirop / Compot, 26 Sep 2011 | 2903 vizualizari

 

o adevarata desfatare a gustului

 

INGREDIENTE

  • pt un litru:
  • cam 25-30trandafiri, petale
  • 1 kg zahar
  • 1,200 l apa
  • 1/2 lamai sau una, daca-s mai mititele
  • sare de lamaie, cam o lingurita rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de trandafiri:

Petalele de trandafiri se pun intr-un vas si se presara peste ele sarea de lamaie. Se freaca bine petalele pana isi schimba culoarea si se inmoaie. Se toarna apa peste ele si se lasa pana a doua zi.


A doua zi se strecoara apa de pe petale si se pune la foc. Cand incepe sa fiarba se adauga zaharul si se lasa sa fiarba asa pana se leaga si ajunge la consistenta dorita.


Probabil ca ajungea si mai putin zahar...al meu a iesit fffff dulce. Spre sfarsit se adauga zeama de lamaie, se mai lasa sa dea cateva clocote si apoi se stinge focul. Se pune in sticle si se depoziteaza la loc racoros. Daca mai ajunge sau nu iarna....nu stiu....ca prea e bun

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

adasev12 1

26.09.2011, 17:57

ruxy, miuta.....

jolygina 1

29.09.2011, 09:49

place

Lau 1

03.10.2011, 09:32

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Sirop de trandafiri