Sirop de trandafiri

de adasev12 in Sirop / Compot, 26 Sep 2011 | 2939 vizualizari

 

o adevarata desfatare a gustului

 

INGREDIENTE

  • pt un litru:
  • cam 25-30trandafiri, petale
  • 1 kg zahar
  • 1,200 l apa
  • 1/2 lamai sau una, daca-s mai mititele
  • sare de lamaie, cam o lingurita rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de trandafiri:

Petalele de trandafiri se pun intr-un vas si se presara peste ele sarea de lamaie. Se freaca bine petalele pana isi schimba culoarea si se inmoaie. Se toarna apa peste ele si se lasa pana a doua zi.


A doua zi se strecoara apa de pe petale si se pune la foc. Cand incepe sa fiarba se adauga zaharul si se lasa sa fiarba asa pana se leaga si ajunge la consistenta dorita.


Probabil ca ajungea si mai putin zahar...al meu a iesit fffff dulce. Spre sfarsit se adauga zeama de lamaie, se mai lasa sa dea cateva clocote si apoi se stinge focul. Se pune in sticle si se depoziteaza la loc racoros. Daca mai ajunge sau nu iarna....nu stiu....ca prea e bun

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

adasev12 1

26.09.2011, 17:57

ruxy, miuta.....

jolygina 1

29.09.2011, 09:49

place

Lau 1

03.10.2011, 09:32

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Sirop de trandafiri