Sirop de visine

de katty in Sirop / Compot, 27 Iun 2020 | 2694 vizualizari

 

Printre siropurile mele preferate se numara si cel de visine. Nu mai facusem de ceva vreme, dar cum anul asta am primit ceva visine am trecut  la treaba.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg visine
  • 2 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de visine:

Spalam visinele bine, le scurgem si le rupem coditele. Scoatem samburii si punem visinele intr-o cratita.

Adaugam 1/2 kg zahar peste ele si punem cratita la frigider pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.

A doua zi amestecam bine visinele si le scurgem, presandu-le usor. Cantarim cantitatea de zeama obtinuta si adaugam aceeasi cantitate de zahar si zeama de lamaie. Fierbem  siropul, spumand mereu pana zaharul se topeste si siropul se leaga,  dar nu este prea gros. Punem siropul cand este gata in sticle pe care  le inchidem etans si le acoperim cu un prosop pana a doua zi.

  Visinele ramase putem sa le facem gem, sa le pastram in pungi la congelator  pentru a le folosi la prajituri sau sa le deshidratam.

TIPS-URI

1

alegeti visine bine coapte, aromate

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de visine