Sirop de visine FARA FIERBERE

de lira in Sirop / Compot, 13 Iul 2010 | 44840 vizualizari

 

PENTRU 7 LITRI DE SIROP

Reteta se poate adapta pentru orice fel de fructe care lare lasa destul de multa zeama: capsuni, visine, strugurasi, zmeura....

 

INGREDIENTE

  • 3 kg de visine
  • 3 l de apa
  • 1 lingura sare de lamaie
  • 1/2 lingura de salicil / conservant
  • 6 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de visine FARA FIERBERE:

Visinele se spala si se curata de codite si samburi, dupa care se pun intr-o oala. Adaugam apa peste ele, sarea de lamaie si salicilul. Lasam totul sa stea 24 de ore.


A doua zi adaugam zaharul si mai lasam inca 24 de ore Eu am mai amestecat in oala din cand in cand pentru ca zahaul are tendinta sa se depuna pe fund, asa ca mai dati cu lingura prin oala cand treceti prin zona.


A 3-a zi separam visinele de sirop, siropul se strecoara si se pune in sticle. Fructele se pun in borcan, cu sirop cat sa treaca peste ele.
Visinele in sirop merg foarte bine, daca vreti sa faceti iarna o prajitura cu fructe, pe o budinca, orez cu lapte sau ce va mai trece voua prin cap .... si garantez ca sunt de 10.000 de ori mai buni decat cele congelate.


Siropul se pastreaza foarte bine si 2-3 ani.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de visine FARA FIERBERE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

andreea_angelo 1

17.06.2012, 00:33

Teo 1

18.06.2012, 23:51

e de luat in seama!

adasev12 1

19.06.2012, 14:44

de retinut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Sirop de visine cu menta