Sirop de mure

de Lorra in Sirop / Compot, 21 Noi 2013 | 7906 vizualizari

 

Am "cules" cateva mure din congelator si m-am pus pe treaba :) a iesit un siropel tare bun, dulce si aromat.
Premiera pentru mine in prepararea siropurilor :P

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mure
  • 1 kg zahar
  • 1/2 lamaie
  • 500 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de mure:

Murele congelate se pun intr-un bol, se adauga zaharul si se lasa 3-4 ore, amestecand din cand in cand pana se topeste zaharul.


Se zdrobesc bine si se trec prin sita pentru a separa sucul de seminte.


Se adauga apa in zeama fructelor si se pune pe foc.


Se fierbe timp de o ora, se amesteca din cand in cand, iar spre final se adauga zeama de lamaie si se tine in continuare pe foc, 10-15 min.


Se toarna fierbinte in sticle.


Cantitate 900 ml sirop.

 

TIPS-URI

1

Se poate servi sub forma de suc, dizolvat in apa minerala.

2

In diferite creme pentru prajituri.

3

Sub forma de topping.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Lorra 1

23.11.2013, 19:13

Alina26 1

19.12.2013, 15:06

Lorra 1

19.12.2013, 16:10

Alina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Sirop de mure