Sirop de mure

de ralu_ca in Sirop / Compot, 14 Aug 2013 | 11223 vizualizari

 

Pentru ca sora mea mi-a adus cam 3 kg de mure, m-a sfatuit sa fac sirop si chiar daca e prima oara cand fac, mi-a iesit foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • aprox 3 kg mure
  • zahar
  • 1 ceasca zeama de lamaie
  • 1 fiola esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de mure:

Murele le-am trecut prin jet de apa, apoi le-am pus intr-o cratita si le-am presat foarte bine ( cu o manusa in mana ) si in compozitie am turnat 1 litru de apa.  Le-am lasat asa pana a 2a zi. Am dat prin strecuratoare amestecul format. Am masurat lichidul si in functie de cat am obtinut, atata zahar am adaugat in lichid. Am pus la foc amestecand continuu pana s-a topit zaharul, am luat spuma formata si l-am lasat sa fiarba cam 1 ora si 15 min. Spre final am turnat zeama de lamaie si esenta si am lasat sa mai fiarba vreo 20 minute pana devine putin vascos. A doua zi l-am pus la sticle.

Am obtinut un sirop delicios.

TIPS-URI

1

eu am obtinut 4 l de sirop

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (9)

Angelina_Elena 1

14.08.2013, 21:48

Ligia Bxl 1

14.08.2013, 22:43

ce bun si aromat

Xandrinne 1

15.08.2013, 09:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sirop de mure