Sirop de zmeura

de deyutzky in Sirop / Compot, 4 Iul 2015 | 4471 vizualizari

 

Ador zmeura oricum ar fi...simpla, in prajituri, gemuri, siropuri etc. Nu cred ca m-as satura vreodata de ea :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aprox 750 ml sirop:
  • 550 g zmeura
  • 350 g zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 750 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de zmeura:

Curatam zmeura si o spalam cu grija.

O punem intr-o oala si adaugam peste ea 750 ml apa. Dam oala pe foc mediu si o lasam sa fiarba aprox. 10 minute.

Dupa ce zmeura s-a inmuiat o punem intr-o sita sau intr-un tifon si strecuram siropul obtinut. Sita trebuie sa fie fina pentru a nu patrunde semintele.

Eu am avut 750 de ml de sirop si am adaugat 350 g zahar. Normal se pune 1 kg de zahar la 1 litru de sirop, dar eu nu l-am vrut prea dulce. Si asa mi se pare chiar foarte dulce :D

Siropul amestecat cu zaharul se pun din nou pe foc mediu-mare si se lasa sa fiarba aprox 25-30 de minute, amestecand in el din cand in cand.

La final se adauga zeama de lamaie.

Se pregateste o sticla curata si sterilizata si se toarna siropul fierbinte. Se inchide bine capacul si se intoarce sticla cu capacul in jos.

Se infasoara sticla intr-o patura si se lasa asa pana a2-a zi pana cand se raceste in voie.

Se depoziteaza la rece. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

Gicuta 1

06.07.2015, 08:48

Bun, bun!

laura_n 1

07.07.2015, 19:08

nici mie nu-mi place foarte dulce, ii "fura" din aroma!
bravo, Deyule!

deyutzky 1

07.07.2015, 21:31

Da, Laurici,,,asa e multumesc, ti pup

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop de trandafiri