Sirop de zmeura

de deyutzky in Sirop / Compot, 4 Iul 2015 | 1418 vizualizari

 

Ador zmeura oricum ar fi...simpla, in prajituri, gemuri, siropuri etc. Nu cred ca m-as satura vreodata de ea :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aprox 750 ml sirop:
  • 550 g zmeura
  • 350 g zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 750 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de zmeura:

Curatam zmeura si o spalam cu grija.


O punem intr-o oala si adaugam peste ea 750 ml apa. Dam oala pe foc mediu si o lasam sa fiarba aprox. 10 minute.


Dupa ce zmeura s-a inmuiat o punem intr-o sita sau intr-un tifon si strecuram siropul obtinut. Sita trebuie sa fie fina pentru a nu patrunde semintele.


Eu am avut 750 de ml de sirop si am adaugat 350 g zahar. Normal se pune 1 kg de zahar la 1 litru de sirop, dar eu nu l-am vrut prea dulce. Si asa mi se pare chiar foarte dulce :D


Siropul amestecat cu zaharul se pun din nou pe foc mediu-mare si se lasa sa fiarba aprox 25-30 de minute, amestecand in el din cand in cand.


La final se adauga zeama de lamaie.


Se pregateste o sticla curata si sterilizata si se toarna siropul fierbinte. Se inchide bine capacul si se intoarce sticla cu capacul in jos.


Se infasoara sticla intr-o patura si se lasa asa pana a2-a zi pana cand se raceste in voie.


Se depoziteaza la rece.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Gicuta69 1

06.07.2015, 08:48

Bun, bun!

laura_n 1

07.07.2015, 19:08

nici mie nu-mi place foarte dulce, ii "fura" din aroma!
bravo, Deyule!

deyutzky 1

07.07.2015, 21:31

Da, Laurici,,,asa e multumesc, ti pup

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sirop de zmeura